Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jorma Ollila pööras eile börsid ülespoole

  Täpsustatud kvartaliprognoosis teatas Nokia, et kasum aktsia kohta võib tulla varem välja pakutud vahemiku 0,18?0,20 eurot aktsiast ?ülemises servas või isegi üle selle?.
  Uudise peale hüppas börsipäeva langusega alustanud Nokia aktsia Helsingi börsil rohkem kui 4 protsendi võrra 28,7 eurole, tõmmates kaasa ka Rootsi Ericssoni ning muud Euroopa telekommunikatsioonisektori aktsiad. Tõusid ka elektroonikaseadmete tootjad Elcoteq ja Eimo.
  ?See oli väga meeldiv üllatus,? kommenteeris agentuurile DJ FIM Securities analüütik Jussi Hyöty. Ollila avalduste põhjal kaks nädalat tagasi New Yorgis toimunud Nokia investorite päeval ei oodatud enamat kui vaid senise prognoosi kordamist.
  Samuti levisid turul spekulatsioonid, et Nokia ei suuda müügiprognoosi täita.
  Kasum välja arvatud jäi Nokia neljanda kvartali prognoos peaaegu muutmata.
  Nokia prognoosib aasta viimases kvartalis kontserni käibe kasvu 20 protsenti kolmanda kvartali 7,1 miljardilt eurolt, mis jääb alla läinud aasta viimase kvartali 9,3 miljardile eurole. Siis oli kasum Nokia aktsia kohta 0,25 eurot.
  Mobiiltelefonide müük kasvab kolmanda kvartaliga võrreldes veerandi võrra, püsides aasta perspektiivis muutuseta. Mobiilsidesüsteemide üksuse Nokia Network käive peaks neljandas kvartalis kolmanda kvartaliga võrreldes samuti suurem tulema, ehkki aasta kokkuvõttes jääb tulemus 20 protsendi võrra madalamaks kui mullu.
  Nokia teatas eile, et müüs oktoobris ja novembris rohkem telefone kui ühegi teise tänavuse kahekuulise perioodi jooksul. Eriti toetas müüki turule jõudnud uute mudelite, sealhulgas GPRS telefoni 8310, hea minek ning tugev müük USA turul.
  Eilses pressiteates kirjutas Nokia, et ootab jooksvas kvartalis oma turuosa ?märkimisväärset? kasvu.
  Kolmandas kvartalis oli Nokia turuosa uurimisfirma Gartner Inc andmeil 33. Investeerimispanga Lehman Brothers analüütiku Tim Luke?i sõnul võib see neljandas kvartalis tõusta 38?40 protsendile. 40 protsendi sihi on seadnud ka Nokia ise.
  Suurimat kasvu ootab Nokia kolmanda kvartaliga võrreldes USAst ja Euroopast, ehkki varem on Jorma Ollila olnud Euroopa turu suhtes suhteliselt skeptiline. Nüüd on positiivne, et hinnakonkurents on stabiliseerunud ning laovarud tagasi normaalsel tasemel.
  Nokia kordas prognoosi, et kokku müüakse maailmas neljandas kvartalis 105?110 miljonit uut mobiiltelefoni. Üldse müüakse Nokia hinnangul maailmas tänavu 380 miljonit mobiiltelefoni.
  Analüütikute sõnul lisavad Nokia prognoosid turgudele kindlust, et mobiiltelefonide turg tuleval aastal tänavusest mõõnast üle saab. Uue prognoosi 2002. aasta kohta annab Nokia 24. jaanuaril, mil kontsern avaldab majandustulemused kogu lõppeva aasta kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.