Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäeva kuulutaja

  Briti muusiku Chris Rea parimate lugude plaat on parim näide lõdva randmega mängitud puhkepäevamuusikast.
  Lõdva randmega selles mõttes, et neis helides puuduvad võltsid emotsioonid ja kunstlik punnitamine. Chris Rea palad on lihtsad ja kaasakutsuvad ? mägedesse autoga sõitma, randa päikeseloojangut vaatama, vanaema sünnipäevale...
  Tema tunnusmeloodiateks võib neist 17 palast pidada 1986. aastast pärit kepsakat ballaadi ?On The Beach? ja kolm aastast hiljem valminud superhitti ?The Road To Hell (Part 2)?.
  Eranditult kõik plaadile mahtunud laulud on kirjutanud Chris Rea ise. Kuulates neid järjest, saab selgeks tema loomingu võlu valem: kõik laulud sarnanevad väga üksteisega. Nii harmoonia kui ka kõige muu poolest. Kuid eks ole samamoodi sarnased ka AC/DC, Terminaatori või Rammsteini ?erinevad? lood. Selles nende tugevus ju seisnebki.
  Nende ansamblite ja artistide kaubamärk on kindlapiiriliselt välja kujunenud. Edukas kaubamärk võib küll olla ka igimuutuv, nagu Madonna. Kuid märksa lihtsam on üleval hoida ja pisitasa arendada süsteemi, millel jääb samaks midagi enamat kui nimi. Sel põhjusel on Chris Rea plaadistanud ka märksa enam albumeid kui Madonna, kelle energia on pidevalt kulunud uue kaubamärgi promotsiooni ja eelmistega suhestamise peale.
  Kuigi Chris Rea meeldivalt käredat häält võrreldakse Leonard Coheni hüpnotiseeriva tooniga, näib tema muusika sobivat pigem romantilises meeleolus mees- kui naispublikule. Parim vast puhuks, kui pereisa reede õhtul pärast väsitavat töönädalat autoga koju pere juurde sõidab. Ja selleks puhuks ei sobi mitte ainult ?Drivin Home For Christmas? või ?The Road To Hell?... vaid kogu plaat.
  Chris Rea muusika ?nädalalõpu-romantiline? laeng on nähtusena märksa huvitavam kui ühemõttelised ohkimised soulipalades. Dire Straitsi ja Eric Claptoni loomingu seguna kõlav Chris Rea muusika mängib valge-bluusi ja perekondliku süldipeo piiri peal. Ja teeb seda nii armsalt ning siiralt, et kriitikaks ei jätku lihtsalt sõnu.
  Autor: Mart Normet
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.