Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turismifirmade pöördumine valitsuse poole suveaja kehtestamise küsimuses

  Pöördumine valitsuse poole suveaja kehtestamise küsimuses
  Eesti Turismifirmade Liit, Hansatee, Tallinna Sadam, Silja Line, Eckerö Line, Nordic Jet Line, Tallinna Lennujaam, Estonian Air, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ja Mootor Reisi AS (Eurolines) tegid alljärgneva ühispöördumise peaministri ja kõigi valitsuskabineti liikmete poole suveaja kehtestamise küsimuses.
  Pöördume Teie poole kiireloomulise küsimusega ning loodame Teie toetusele.
  Vastavalt EV Valitsuse otsusele ei kehtestatud Eestis käesoleval aastal suveaega. Selle tulemusena erines aeg Eestis suvekuudel samas ajavöötmes olevatest naaberriikidest (Läti ja Soome), mis tekitas olulisi ebamugavusi paljudele laeva- ja lennureisijatele ning lisakulutusi laeva- ja lennufirmadele.
  Suveajale üleminekust loobumine oli meie arvates ebamugav ka paljudele Eesti elanikele. Seda tõendavad mitmed Eesti ajakirjanduses avaldatud artiklid, erakordselt kõrge toetajate arv ideele tulevast aastast taas üle minna suveajale valitsuse uues portaalis TOM ja ka isiklikud kogemused.
  Meile teadaolevalt jätkab Euroopa Liit ka tulevikus üleminekut suveajale. Teeme ettepaneku 2002. aasta kevadest Eestis taas üle minna suveajale. Enamus sõidugraafikuid koostatakse ja esitatakse pool aastat varem.
  Meie välispartnerid ei mõista, miks senini puudub selgus, milline saab olema kellaaeg Eestis vähem kui 4 kuu pärast. Selline ebamäärasus on juba praegu väga halvasti mõjunud Eesti mainele.
  Pooldame selle probleemi kõiki tahke analüüsiva komisjoni või ümarlaua kokkukutsumist kiiremas korras.
  Loodame Teie toetusele ja kiirele lahendusele, kuna selgusetus takistab oluliselt laevanduse, lennunduse ja turismitööstuse teiste ettevõtete tuleva aasta plaanide tegemist. Otsused, mis puudutavad 2002. aasta kevadet, tuleb vastu võtta hiljemalt 2001. aasta detsembris.
  Daisy Järva, Eesti Turismifirmade Liit, Hansatee, Silja Line Nordic Jet Line Eckerö Line Tallinna Sadam Tallinna Lennujaam Estonian Air Eesti Hotellide ja Restoranide LiitMootor Reisi AS (Eurolines)
  Kalev Järvelill,
  Meelis Laido,
  Sigrid Tammes,
  Katrin Sirk-Aun,
  Tõnis Segerkrantz,
  Rein Loik,
  Erki Urva,
  Tarmo Sumberg,
  Hugo Osula,
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Fortum saab Uniperi tõttu 6 miljardit kahjumit
Saksamaa valitsus ja Soome firma Fortum sõlmisid septembris lepingu, mille kohaselt ostab Saksamaa Uniperi ära 0,5 miljardi euroga.
Saksamaa valitsus ja Soome firma Fortum sõlmisid septembris lepingu, mille kohaselt ostab Saksamaa Uniperi ära 0,5 miljardi euroga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.