Turismifirmade pöördumine valitsuse poole suveaja kehtestamise küsimuses

17. detsember 2001, 00:00

Pöördumine valitsuse poole suveaja kehtestamise küsimuses

Eesti Turismifirmade Liit, Hansatee, Tallinna Sadam, Silja Line, Eckerö Line, Nordic Jet Line, Tallinna Lennujaam, Estonian Air, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ja Mootor Reisi AS (Eurolines) tegid alljärgneva ühispöördumise peaministri ja kõigi valitsuskabineti liikmete poole suveaja kehtestamise küsimuses.

Pöördume Teie poole kiireloomulise küsimusega ning loodame Teie toetusele.

Vastavalt EV Valitsuse otsusele ei kehtestatud Eestis käesoleval aastal suveaega. Selle tulemusena erines aeg Eestis suvekuudel samas ajavöötmes olevatest naaberriikidest (Läti ja Soome), mis tekitas olulisi ebamugavusi paljudele laeva- ja lennureisijatele ning lisakulutusi laeva- ja lennufirmadele.

Suveajale üleminekust loobumine oli meie arvates ebamugav ka paljudele Eesti elanikele. Seda tõendavad mitmed Eesti ajakirjanduses avaldatud artiklid, erakordselt kõrge toetajate arv ideele tulevast aastast taas üle minna suveajale valitsuse uues portaalis TOM ja ka isiklikud kogemused.

Meile teadaolevalt jätkab Euroopa Liit ka tulevikus üleminekut suveajale. Teeme ettepaneku 2002. aasta kevadest Eestis taas üle minna suveajale. Enamus sõidugraafikuid koostatakse ja esitatakse pool aastat varem.

Meie välispartnerid ei mõista, miks senini puudub selgus, milline saab olema kellaaeg Eestis vähem kui 4 kuu pärast. Selline ebamäärasus on juba praegu väga halvasti mõjunud Eesti mainele.

Pooldame selle probleemi kõiki tahke analüüsiva komisjoni või ümarlaua kokkukutsumist kiiremas korras.

Loodame Teie toetusele ja kiirele lahendusele, kuna selgusetus takistab oluliselt laevanduse, lennunduse ja turismitööstuse teiste ettevõtete tuleva aasta plaanide tegemist. Otsused, mis puudutavad 2002. aasta kevadet, tuleb vastu võtta hiljemalt 2001. aasta detsembris.

Daisy Järva, Eesti Turismifirmade Liit,
Kalev Järvelill, Hansatee,
Meelis Laido, Silja Line
Sigrid Tammes, Nordic Jet Line
Katrin Sirk-Aun, Eckerö Line
Tõnis Segerkrantz, Tallinna Sadam
Rein Loik, Tallinna Lennujaam
Erki Urva, Estonian Air
Tarmo Sumberg, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit
Hugo Osula,Mootor Reisi AS (Eurolines)

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing