• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turismifirmade pöördumine valitsuse poole suveaja kehtestamise küsimuses

  Pöördumine valitsuse poole suveaja kehtestamise küsimuses
  Eesti Turismifirmade Liit, Hansatee, Tallinna Sadam, Silja Line, Eckerö Line, Nordic Jet Line, Tallinna Lennujaam, Estonian Air, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ja Mootor Reisi AS (Eurolines) tegid alljärgneva ühispöördumise peaministri ja kõigi valitsuskabineti liikmete poole suveaja kehtestamise küsimuses.
  Pöördume Teie poole kiireloomulise küsimusega ning loodame Teie toetusele.
  Vastavalt EV Valitsuse otsusele ei kehtestatud Eestis käesoleval aastal suveaega. Selle tulemusena erines aeg Eestis suvekuudel samas ajavöötmes olevatest naaberriikidest (Läti ja Soome), mis tekitas olulisi ebamugavusi paljudele laeva- ja lennureisijatele ning lisakulutusi laeva- ja lennufirmadele.
  Suveajale üleminekust loobumine oli meie arvates ebamugav ka paljudele Eesti elanikele. Seda tõendavad mitmed Eesti ajakirjanduses avaldatud artiklid, erakordselt kõrge toetajate arv ideele tulevast aastast taas üle minna suveajale valitsuse uues portaalis TOM ja ka isiklikud kogemused.
  Meile teadaolevalt jätkab Euroopa Liit ka tulevikus üleminekut suveajale. Teeme ettepaneku 2002. aasta kevadest Eestis taas üle minna suveajale. Enamus sõidugraafikuid koostatakse ja esitatakse pool aastat varem.
  Meie välispartnerid ei mõista, miks senini puudub selgus, milline saab olema kellaaeg Eestis vähem kui 4 kuu pärast. Selline ebamäärasus on juba praegu väga halvasti mõjunud Eesti mainele.
  Pooldame selle probleemi kõiki tahke analüüsiva komisjoni või ümarlaua kokkukutsumist kiiremas korras.
  Loodame Teie toetusele ja kiirele lahendusele, kuna selgusetus takistab oluliselt laevanduse, lennunduse ja turismitööstuse teiste ettevõtete tuleva aasta plaanide tegemist. Otsused, mis puudutavad 2002. aasta kevadet, tuleb vastu võtta hiljemalt 2001. aasta detsembris.
  Daisy Järva, Eesti Turismifirmade Liit, Hansatee, Silja Line Nordic Jet Line Eckerö Line Tallinna Sadam Tallinna Lennujaam Estonian Air Eesti Hotellide ja Restoranide LiitMootor Reisi AS (Eurolines)
  Kalev Järvelill,
  Meelis Laido,
  Sigrid Tammes,
  Katrin Sirk-Aun,
  Tõnis Segerkrantz,
  Rein Loik,
  Erki Urva,
  Tarmo Sumberg,
  Hugo Osula,
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.