Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigi võimalus Ida-Virumaad aidata

  Silmet Grupi omanik ja juht Tiit Vähi on kutsunud riiki Tallinna Sadama kaudu osalema Sillamäe sadama rajamises.
  Vähi kinnitab enesekindlalt, et Silmet saaks sadama rajamisega ka ise hakkama, kuid käsilolevate pingeliste keskkonnaprojektide tõttu ei saa ehitus alata enne 2003. aastat. Riigi osaluse korral võiks aga kohe pihta hakata.
  Seni on valitsuse esindajad korduvalt kinnitanud, et riik aitaks hea meelega elu Ida-Virumaal üles upitada, kuid seda on võimalik teha vaid juhul, kui maakonnast endast tuleb tõsiseltvõetavaid ideid ja projekte. Silmet Grupp on pakkumise teinud.
  Sillamäe sadamast võib saada oluline tööpuuduse vähendaja Ida-Virumaal. Vähi hinnangul saab sadamas tööd ligemale kolmsada inimest. Kaudsete uute töökohtade arv võib sadama töölehakkamisel ulatuda paari tuhandeni.
  Ida-Virumaal ei ripu praegu õhus ühtki teist konkreetset äriprojekti, mis sellises suurusjärgus uusi töökohti maakonda juurde võiks tuua.
  Riigil on võimalik oma osalemisega Sillamäe sadama rajamises suures tööpuuduses ja sellest tulenevates muudes probleemides vaevlevat Ida-Viru maakonda konkreetselt aidata. Ministrid Toivo Asmer ja Henrik Hololei on Põhjarannikule kinnitanud, et Sillamäele sadama rajamise idee on huvitav ja valitsusel tasuks selle elluviimises osalemist tõsiselt kaaluda.
  Loodetavasti ei veni see kaalumine aga aastatepikkuseks. Iga kaotatud nädal ja kuu ainult süvendavad piirkonnas sotsiaalseid pingeid ja kasvatavad abiraha vajavate inimeste arvu, samal ajal kui kiiresti otsustades ja tegutsedes on riigil võimalik juurde saada uusi maksumaksjaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.