Riigi võimalus Ida-Virumaad aidata

Erik Gamzejev 19. detsember 2001, 00:00

Silmet Grupi omanik ja juht Tiit Vähi on kutsunud riiki Tallinna Sadama kaudu osalema Sillamäe sadama rajamises.

Vähi kinnitab enesekindlalt, et Silmet saaks sadama rajamisega ka ise hakkama, kuid käsilolevate pingeliste keskkonnaprojektide tõttu ei saa ehitus alata enne 2003. aastat. Riigi osaluse korral võiks aga kohe pihta hakata.

Seni on valitsuse esindajad korduvalt kinnitanud, et riik aitaks hea meelega elu Ida-Virumaal üles upitada, kuid seda on võimalik teha vaid juhul, kui maakonnast endast tuleb tõsiseltvõetavaid ideid ja projekte. Silmet Grupp on pakkumise teinud.

Sillamäe sadamast võib saada oluline tööpuuduse vähendaja Ida-Virumaal. Vähi hinnangul saab sadamas tööd ligemale kolmsada inimest. Kaudsete uute töökohtade arv võib sadama töölehakkamisel ulatuda paari tuhandeni.

Ida-Virumaal ei ripu praegu õhus ühtki teist konkreetset äriprojekti, mis sellises suurusjärgus uusi töökohti maakonda juurde võiks tuua.

Riigil on võimalik oma osalemisega Sillamäe sadama rajamises suures tööpuuduses ja sellest tulenevates muudes probleemides vaevlevat Ida-Viru maakonda konkreetselt aidata. Ministrid Toivo Asmer ja Henrik Hololei on Põhjarannikule kinnitanud, et Sillamäele sadama rajamise idee on huvitav ja valitsusel tasuks selle elluviimises osalemist tõsiselt kaaluda.

Loodetavasti ei veni see kaalumine aga aastatepikkuseks. Iga kaotatud nädal ja kuu ainult süvendavad piirkonnas sotsiaalseid pingeid ja kasvatavad abiraha vajavate inimeste arvu, samal ajal kui kiiresti otsustades ja tegutsedes on riigil võimalik juurde saada uusi maksumaksjaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing