Muutusid füüsilise isiku tuludeklaratsioonide vormid

19. detsember 2001, 16:29

Rahandusministri määrusega kehtestatud deklaratsiooni abivormide arv on minimaalne, eraldi vormid on kehtestatud vaid ettevõtlustulu (vorm E) ja osaluste kohta madala maksumääraga territooriumidel asuvates juriidilistes isikutes (nn offshore firmad, vorm MM).

Erinevalt varasematest aastatest peab tuludeklaratsiooni esitama ka residendist füüsiline isik, kes 2001. aasta jooksul on omanud madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku aktsiaid, osasid, hääli või õigust nimetatud juriidilise isiku kasumile. Deklaratsiooni esitamise kohustus ei sõltu aktsiate, osade või häälte arvust ega osaluse omamise kestusest maksustamisperioodil.

Uuendusena ei pea füüsilisest isikust ettevõtjad enam esitama sotsiaalmaksu aastadeklaratsiooni, seda ka 2001. aasta ettevõtluse kohta.

Tuludeklaratsioon esitatakse sarnaselt varasematele aastatele järgmise aasta 31. märtsiks Maksuameti kohalikule asutusele. Maksuameti Interneti teenuste pakett e-Maksuamet võimaldab deklaratsioone esitada ka elektroonsel kujul. 2001. aasta alguses esitati 394 000 füüsilise isiku tuludeklaratsiooni, millega hõlmati pool miljonit inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing