Argentina aktsiaturg tõusis 17,5%, president astus tagasi, laipade arv kasvab

21. detsember 2001, 09:19

Argentina president astus eile tagasi, mis aga aktsiaturgu ei häirinud. Argentina aktsiaindeks tõusis eile 17,49% võrra 320,46 punktile. Vähemalt 22 inimest on meeleavaldustel tapetud.

'Argentina on praktiliselt maksujõuetu ja devalvatsioon on järgmine samm,' ütles BCP Securities analüütik Walter Molano Reutersile. 'Ma arvan, et devalvatsioon tuleb suur, oma 50-60%. Firmad pole suutlikud maksma võlgu ja paljud pangad pankrotistuvad. Me ootame tulevalt aastalt Argentina majanduslangust 10 ja 15 protsendi vahemikus.'

Inimesed, kes kardavad hävivate või valitsuse poolt konfiskeeritavate kogu elu aja jooksul kogutud säästude pärast ? ostavad kõike, millel on reaalne väärtus ? alates aktsiatest, maast, autotest kuni juveelideni, samas kui teised koguvad dollareid madratsi alla.

Paanika kasvas neljapäeval pärast riigi ebapopulaarne majandusminister Domingo Cavallo tagasi astumist, kes kärpis palku ja piiras inimeste võimalust võtta raha pankadest välja. Riigis on tööpuudus tõusnud enam kui 18 protsendile ning kolmandik riigi elanikest elab vaesuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing