Kohus mõistis ERA Pangale laene tagasi

21. detsember 2001, 16:43

Tartu maakohus rahuldas täna pankrotistunud ERA Panga kaks hagi, milles pank nõuab tagasi laene firmadelt, kelle laenukohustuse oli ERA Panga eksjuht Andres Bergmann oma kurikuulsa 28.08.98 üldkoosoleku protokolliga tühistanud.

Tänase kohtuotsuse kohaselt peab AS Barclay Kinnisvarafond maksma ERA Pangale tagasi 38 miljonit krooni ning AS ERA Invest peab tagasi maksma 11 miljonit krooni.

ERA Panga esindaja, advokaadibüroo Raidla Partnerid vandeadvokaadi Toomas Vaheri sõnul rahuldas kohus nõude Barclay Kinnisvarafondi vastu täielikult.

ERA Investilt nõudis ERA Pank tagasi laenu koos intresside ja viivistega 28,4 miljonit krooni. ?Kohus on välja mõistnud laenu põhisumma, intressid ja mingi osa viivistest,? kommenteeris Vaher osaliselt rahuldatud hagi.

ERA Panga aktsionäride üldkoosolek panga eksjuhi Andres Bergmanni isikus kustutas 28. augustil 1998. aastal ehk kuu aega enne panga tegevuse peatamist kuue temaga seotud ettevõtte, sealhulgas Barclay Kinnisvarafond ja ERA Invest, ning eraisiku Tarmo Rubeni laenu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing