30. jaanuar 2002 kell 13:59

Ofelia loobus osaluses veinitootjas AS Linda Nektar

Suuruselt teine alkoholitootja Eestis, AS Ofelia müüs oma osaluse AS-s Linda Nektar, Fermex International OÜ-le. Tehingu eesmärgiks on mõlema osapoole püüdlus spetsialiseeruda ja arendada oma põhitegevust, teatas Ofelia.

AS Linda Nektar on Eesti suurimaid marja- ja puuviljaveinide tootjaid, kelle tuntuimad tooted on AS Ofeliale kuuluva kaubamärgi ?Linda? all turustatavad marja-ja puuviljaveinid.

Fermex International OÜ on erakapitalile kuuluv veinide valmistamisele spetsialiseerunud ettevõte, kelle tegevusalaks on veinide valmistamine ja vääristamine alkoholitööstuse vajadusteks. AS Ofelia omandas enamus-osaluse AS-s Linda Nektar detsembris 1993.

Mõlema firma püüdlus on spetsialiseeruda ja arendada oma põhitegevust. Esialgu jätkub tootmine AS-is Linda Nektar praegusel kujul. Ostja töötab välja uue strateegia AS Linda Nektar arendamiseks.

?Linda? marja-ja puuviljaveinide turustamist jätkab Havistra Eesti AS.

AS Ofelia netokäive 2001.aastal oli 118 miljonit krooni, võrreldes eelmise perioodiga oli kasv 21 %. Aastal 2001 müüs AS Ofelia 1,82 miljonit liitrit alkoholi, millest eksporditi 27 %. Eksport Lätti, Leetu ja Ukrainasse suurenes peaaegu kolmekordselt. Viina Liidu andmetel AS Ofelia turuosalus Eestis müüdava viina osas kasvas aasta alguse 15%-lt 23%-le aasta lõpuks.

AS Ofelia reinvesteerib AS Linda Nektar müügist saadud tulu oma tootmistegevuse arendamisesse.

Vastavalt poolte kokkuleppele tehingu maksumust ei avalikustata.

Hetkel kuum