• OMX Baltic0,73%307,03
  • OMX Riga0,2%870,38
  • OMX Tallinn1,38%2 035,86
  • OMX Vilnius0,12%1 213,57
  • S&P 5000,7%5 958,38
  • DOW 300,78%42 654,74
  • Nasdaq 0,52%19 211,1
  • FTSE 1000,59%8 684,56
  • Nikkei 2250,00%37 753,72
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%90,5
  • OMX Baltic0,73%307,03
  • OMX Riga0,2%870,38
  • OMX Tallinn1,38%2 035,86
  • OMX Vilnius0,12%1 213,57
  • S&P 5000,7%5 958,38
  • DOW 300,78%42 654,74
  • Nasdaq 0,52%19 211,1
  • FTSE 1000,59%8 684,56
  • Nikkei 2250,00%37 753,72
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,9
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%90,5
  • 12.03.02, 09:13
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tehnoloogiakeskus teeb Estikost pakenditööstuse eestvedaja

Tartu teadlased on Estiko ja Tartu Ülikooli koostöölepingu tulemusena välja töötamas toiduainepakendi kilet, mis pikendab vaakumpakendatud toiduainete säilivusaega, kirjutab Postimees.
Estiko nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul tahab kontserni tütarfirma Estiko Plastar saada pakenditööstuse pioneeriks, selleks on vaja enamat kui konkurentidega ühte sammu käia. Seepärast sõlmis Estiko ülikooliga koostöölepingu, millega kaasnevad ka tootearendusuuringud.
Tartu Ülikooli teoreetilise keemia professori, Tartu Ülikooli juures tegutseva tehnoloogiakeskuse direktori Mati Karelsoni sõnul töötavad teadlased praegu pakendimaterjali kallal, mis parandaks pakendatavate toiduainete kvaliteeti,
?Toiduained peaks paremini säilima ning seejuures ei tohiks kaduda nende maitse- ja lõhnaomadused,? rääkis Karelson.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele