Tartu teadlased on Estiko ja Tartu Ülikooli koostöölepingu tulemusena välja töötamas toiduainepakendi kilet, mis pikendab vaakumpakendatud toiduainete säilivusaega, kirjutab Postimees.
Estiko nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul tahab kontserni tütarfirma Estiko Plastar saada pakenditööstuse pioneeriks, selleks on vaja enamat kui konkurentidega ühte sammu käia. Seepärast sõlmis Estiko ülikooliga koostöölepingu, millega kaasnevad ka tootearendusuuringud.
Tartu Ülikooli teoreetilise keemia professori, Tartu Ülikooli juures tegutseva tehnoloogiakeskuse direktori Mati Karelsoni sõnul töötavad teadlased praegu pakendimaterjali kallal, mis parandaks pakendatavate toiduainete kvaliteeti,
?Toiduained peaks paremini säilima ning seejuures ei tohiks kaduda nende maitse- ja lõhnaomadused,? rääkis Karelson.