26. märts 2002 kell 9:10

1994. aastal protestisid tehnoloogiafirmade töötajad optsioonikulude vastu

1994. aastal kogunesid tuhanded tehnoloogiafirmade töötajad Põhja Californiasse optsioone toetavale demonstratsioonile 'Rally in the Walley', kandes plakateid ja T-särke kirjadega 'Stop FASB!' ja 'Föderaalne raamatupidamine peatab äri' kirjutab The Wall Street journal.

Uued raamatupidamisreeglid oleksid 'hävitanud kõrgtehnoloogiatööstuse', hoiatas Ameerika Elektroonikaassotsiatsiooni juht. Assotsiatsioon levitas ringkirja, kus selgus, et vastavalt uurimusele oleks firmade kasumid langenud poole võrra ja kapital oleks uue reegli alusel kokku kuivanud.

Enam kui 100 kõrgtehnoloogiafirmade tippjuhti lendasid Washingtoni kuluaaritööd tegema veenmaks riigivõime reegli kahjulikkuses.

Kogu lärm käis 1993. aastal USA Föderaalse Raamatupidamisstandardi Nõukogu (FASB) eelnõu pärast, mis nõudis firmadelt optsioonide käsitlemist kuluna, vastavalt eeldatavale optiooni tulevikuväärtusele.

Eduka lobbytöö tulemusena otsustas Clintoni administratsioon olla FASB reegli vastu. Senatis läks läbi häälteenamusega 88 : 9 läbi FASB reegli vastane resolutsioon, mis lükkas FASBi reegli kõrvale.

Hetkel kuum