Lääne-Eesti Toidutööstus alustab lähipäevil Paikusel Trill-Trilli kaubamärgi all poodidesse jõudvate valmispraadide proovipakendamist, kirjutab Pärnu Postimees.
Kaheksa miljonit krooni maksvas praepakendustsehhis hakatakse tootma kile alla pakitud toitu, mis on söögikõlblik pärast viit minutit ahjus või mikrolaineahjus soojendamist. Mikrolaineahju tilina järgi, mis annab märku toidu valmimisest, ongi praeseeria nime saanud.
OÜ Lääne-Eesti Toidutööstuse tegevjuht Rein Rätsep ei julgenud enne proovitootmise lõppu välja käia, millal poelettidelt uudset kaupa otsima võiks hakata.
Plaanis on teha viit praadi, igal tööpäeval läheb tootmisesse üks praad. Esialgu peaks päevas liinilt tulema 2000 praadi.
Kõik toiduained, mida Eestis kasvatada võimalik, on praadides kodumaised, kinnitas tsehhi peakokk Kaja Schneider.
Eestis ainulaadsete pakipraadide valmistamise tehnoloogia töötas välja lihainstituut. Schneider usub, et nende toodang on maitselt võrreldav restoranitoiduga.