Kaja Koovit • 3. aprill 2002 kell 8:40

Global Crossing hilineb aastaaruande esitamisega

Global crossing Ltd. teatas, et hilineb mulluse aastaaruande esitamisega põhjustatuna pooleliolevast endise töötaja algatatud ettevõtte raamatupidamispraktikat puudutavast uurimisest, kirjutab AFX.

Global Crossingu pressiesindaja tõdes, et kuigi normaalselt esitatakse aastaaruanded märtsi lõpuks, et ole praegu veel esitamistähtaeg selge.

Ettevõte teatas USA väärtpaberijärelevalvele (SEC) hilinemist põhjendavas kirjas, et audiitorfirma Arthur Andersen ei saa majandusaruannete auditeerimist läbi viia enne, kui Global Grossingu nõukogu spetsiaalne komitee on uurimise lõpetanud.

Ettevõte märkis, et pankrotiprotsessi nõudmised ja käimasolev valitsuse poolne uurimisprotsess on põhjuseks, miks ei ole seni lõpule jõutud aastaaruandes nõutud avalikustamiste ettevalmistamisega.

Global Crossing teatas samuti, et igakuised finantsoperatsioonide aruanded tehakse avalikkusele kättesaadavaks. Esimene aruanne, mis kajastab veebruarikuu finantsoperatsioone, avaldatakse järgmise nädala jooksul.

Ettevõte kinnitas, et jätkab pankrotikohtu, võlausaldajate ja potentsiaalsete investoritega koostööd reorganiseerimisplaani väljatöötamiseks, kuid lisas, et ei oota, et selline plaan sisaldaks kapitalistruktuuri, kus olemasolevatel aktsiatel säiliks eriline väärtus.

Hetkel kuum