Viktoria Korpan • 4. aprill 2002 kell 15:33

Peaminister Siim Kallas osaleb Brüsselis NATO Nõukogu istungil

Peaminister Siim Kallas sõidab pühapäeva õhtul ametlikule visiidile Brüsselisse, et esmaspäeval koos kaitseminister Sven Mikseri ja kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõutsiga anda Põhja-Atlandi Nõukogus (NAC ehk North Atlantic Council) ülevaade Eesti ettevalmistustest NATOga liitumiseks.

<pilt#SiimKallas.jpg#Peaminister Siim Kallas#150#176#0> Eesti ja NATO läbirääkimiste ning esmaspäevase kohtumise tulemusena valmiv NATO-poolne hinnang Eesti ettevalmistustele on üks dokumentidest, mille alusel liikmesriigid kujundavad oma arvamuse kandidaatriikide valmiduse ja sõjalise võimekuse kohta, et langetada Prahas otsus alliansi laienemisest.

NAC on NATO kõrgeim otsuseid tegev organ, mis koosneb alliansi liikmesriikide esindajatest. Nõukogu koguneb Brüsselis regulaarselt suursaadikute tasandil ja vähemalt kaks korda aastas välisministrite tasandil. NATO Nõukogu koosneb 19 liikmesriigist. Eesti on kutsutud formaadis 19+1 toimuvale kohtumisele NATOsse kolmandat korda.

NATO Nõukogu kohtumine toimub esmaspäeval kl 17.45 - 20.00 Eesti aja järgi.

Peaministrit saadavad visiidil Eesti alaline esindaja NATO juures suursaadik Sulev Kannike, välisnõunik Simmu Tiik, julgeoleku- ja kaitsenõunik Mari Tomingas ja valitsuse pressinõunik Hanna Hinrikus.

Peaminister naaseb Eestisse teisipäeval.

Hetkel kuum