Sirje Niitra • 24. mai 2002 kell 10:37

NG Investeeringud jagas 20 mln kr dividendideks

NG Investeeringute aktsionäride üldkoosolek otsustas maksta eelmise aasta tulemuste eest dividendideks 20,3 miljonit krooni.

See teeb 2 krooni aktsia kohta. Ettevõtte puhaskasum mullu oli 55,4 miljonit krooni.

Üldkoosolek otsustas veel registreerida NG investeeringute aktsiaraamat väärtpaberite keskdepositooriumis ja pikendada senise nõukogu volitusi järgnevaks viieks aastaks. Nõukogusse kuuluvad Jüri Käo (esimees), Enn Kunila ja Indrek Vanaselja.

Käo hinnangul oli 2001. aasta grupi jaoks piisavalt pingeline, samas aga tugevdasid kõik sellesse kuuluvad ettevõtted oma positsioone turul. Selle aasta alguse hindas Käo edukaks, eriti rõõmustab teda enda sõnul Kaubamaja tulemuste paranemine.

Ka Eesti Raudtee, kus NG Investeeringutel on läbi teiste firmade umbes 10 protsendi suurune osalus, on Käo väitel täna oluliselt paremas seisus kui aasta tagasi. 'Meie osalus raudtees on selgelt ületähtsustatud, seal töötab väga hea kooslus,' lausus ta.

Käo ütles, et oli ka Eesti Raudtee omanike dividendide jaotust käsitleva otsuse poolt, kuna kõik investeeringuplaanid on rahaga kaetud ja tuleval aastal tuleb tulumaksuna 60 miljonit rohkem välja käia.

NG Investeeringutel on sajaprotsendiline osalus firmades Balbino, Kitman, Roseni Majad ja Hobujaama Kinnisvara ning enamusosalus Livikos ja Kaubamajas. Lisaks kuulub grupile veerand Rocca al Mare ja Sikupilli kaubakeskustest.

NG Investeeringud on investeerimisettevõte, mille kasum kujuneb tütarettevõtete kasumist, grupi enda käive oli mullu vaid 6,2 miljonit krooni.

Hetkel kuum