Inge Rumessen • 29. mai 2002 kell 7:08

Sakala: Messimees jäi neljakroonise võla tõttu elektrita

Eesti Energia lülitas Saarepeedi messikorraldaja laudast nelja krooni suuruse võla tõttu voolu välja ja nüüd nõuab Sikk firmalt kahjutasu.

'See on sabotaazh,' leidis messikorraldaja Lembit Sikk. 'Nad tahavad sellisel moel takistada minu hansamessi toimumist.'

Eesti Energia lülitas Lembit Siku elumaja kõrval asuvast laudast voolu välja, sest alates jaanuarist polnud klient laudas voolu tarbimise eest maksnud ega teatanud elektrimüüjale, kui palju ta on voolu tarbinud.

'Varasemal perioodil on seal laudas olnud täiesti arvestatav elektri tarbimine ning enne väljalülitamist hoiatasime klienti,' rääkis Eesti Energia teeninduse Pärnu-Viljandi piirkonna Viljandi müügisektori juhataja Tiit Laur. 'Lembit Sikk ei võtnud aga meiega ühendust ja me viisime hoiatuse täide.'

Lembit Sikk väitis 'Sakalale', et pole saanud Eesti Energialt jaanuari algusest alates ühtegi hoiatust. 'Jaanuaris sain ja siis maksin raha kohe ära,' ütles ta.

Pärast voolu väljalülitamist selgus, et laudas oli poole aasta jooksul tarbitud elektrit 4 krooni 20 sendi eest. Sellele summale oli lisandunud aprilli abonentmaks, mis on 5 krooni.

Laur tunnistas, et Eesti Energia on osaliselt käitunud ebakorrektselt. 'Võlglane Sikk ei ole,' nentis ta. 'Ent ta ei informeerinud meid ka sellest, kui palju ta elektrit on tarbinud. Kui klient ei teavita meid tegelikust tarbimisest, võtame ka neljakroonise summa korral voolu välja.'

Tõsisem probleem on tekkinud aga elektri tagasilülitamisega, sest Lembit Sikk otsustas Eesti Energia tööliste pandud plommid elektrikapist maha võtta ja voolu lauta tagasi ühendada.

'Kui ta poleks seda teinud, oleksime olnud nõus talle elektri tasuta tagasi panema,' rääkis Laur. Nüüd küsib Eesti Energia selle eest Lembit Sikult 141 krooni 20 senti. 'Neid plomme ei tohi eemaldada keegi peale Eesti Energia volitatud töötaja,' rõhutas müügisektori juhataja.

Lembit Sikk pole seda summat nõus tasuma ja vaidluse jätkumise korral lubas ta majandusministeeriumisse pöörduda. Samuti nõuab ta asjatu voolutajätmise eest Eesti Energialt kahjutasu.

Lembit Sikk soovib korraldada homsest laupäevani Saarepeedi vallas oma heinamaal hansamessi. Kuu aega tagasi üritas ta sealsamas korraldada volbrimessi, ent sellele üritusele ei saabunud ühtegi müüjat ega ostjat.

Hetkel kuum