Ülo Toomsalu • 30. mai 2002 kell 6:57

Virumaa Teataja: arvuti aitab Tamsalu EPTs metalli lõigata

Tamsalu EPT juurutab töösse arvutijuhtimisel töötavat metallilõikeseadet EKO CNC.

Tamsalu EPT juhatuse esimehe Ants Arukuuse hinnangul aitab arvutiprogrammi rakendamine e-posti abil võtta vastu tellimusi ja jooniseid tellimuste täitmiseks. Jooniste töötlemisega saab kavandada arvutipõhiselt metallide lõikeprogrammi, kirjutab Virumaa Teataja.

Tamsalu EPT tegevdirektori Valdo Simolantseri hinnangul aitab arvutiprogramm tootmist uuendada ja materjali kokku hoida. ?Varem ?abloonide kasutamisel ei saanud metalli kokku hoida,? ütles ta.

Simolantseri sõnul kasutatakse ekskavaatori koppade valmistamisel kallist metalli kilohinnaga 16-18 krooni. ?Kui materjali kadu väheneb kas või 30 kilo võrra, annab see rahaliselt juba tunduva kokkuhoiu,? ütles ta.

Väljatöötatud programm antakse edasi lõikeseadme arvutisse, kus see juhib lõikeprotsessi. Arvutiprogramm võimaldab pidada arvestust töödeldud detailidest ja anda tellijale infot tellimuste täitmise kohta.

Tamsalu EPT on Eestis kolmas-neljas firma, kes rakendab metallitöötlemisel arvutiprogrammi. Simolantseri sõnul tuleb nüüd töömeestel ja inseneridel programmi põhjalikult tundma õppida.

Hetkel kuum