12. juuni 2002 kell 15:10

Eesti Raudtee uueks juhiks sai täna Herbert Payne USAst

Eesti Raudtee nõukogu nimetas täna ettevõtte uueks juhatuse esimeheks ja tegevdirektoriks ameeriklase Herbert Payne?i.

Seni töötas Eesti Raudtee juhatuse esimehe-tegevdirektorina Mark Rosner, kes jätkab juhatuse liikmena.

Eesti Raudtee nõukogu määras ettevõtte juhatusse ka Riivo Sinijärve, Stephen Archeri ja Kaido Simmermanni.

Eesti Raudtee nõukogu esimehe Edward Burkhardti sõnul on Herbert Payne kogenud ja mitmekülgne raudteejuht. ?Ta on töötanud mitmetel erinevatel raudtee-aladel ja saanud suure kogemuse Burlington Northerni Argentiina raudtee juhina,? ütles Burkhardt.

Herb Payne on Eesti Raudtee teatel ligi 30aastase raudteestaazhiga hinnatud tippjuht ja spetsialist raudtee kvaliteedijuhtimise ja turvalisuse alal. Tema suurimaks projektiks on olnud ühe USA suurima raudteefirma BNSF (Burlington Northern Santa Fe) Railroad Argentiina allüksuse juhtimine aastatel 1993-1995.

Payne"i raudteelase karjäär sai alguse juba 1974. aastal, mil ta liitus Burlington Northern Railroad"iga ning läbis karjääriredelil aastate jooksul mitmeid keskastme juhipositsioone kuni nimetati BN Springfieldi osakonna peadirektoriks. Aastal 1990 sai Payne"st Burlington Northern Railroadi asepresident kvaliteedijuhtimise alal ja 1993. aastal suunati ta peale Buenos Airese lähirongiliinide erastamiskonkursi võitmist juhtima BNSF-i Argentiina üksust.

Herbert Payne on lõpetanud Tennessee ülikooli ärikorralduse ja transpordi eriala.

Hetkel kuum