Peeter Stamberg • 29. august 2002 kell 11:31

Põhjala börsidel languspäev

Põhjala börsidel on aktsiate hinnad langemas, tehnoloogiasektorit rõhub negatiivsete uudiste rohkus.

Helsingi börsi HEX indeks on kella 13.20ks langenud 2,38%, 5449 punktile, Stockholmi OMX indeks on langenud 1,32%, 523punktile.

Nokia <GR#US.NOK> on langenud 3,41%, 13,32 euroni. Nokia aktsia kukkus juba eile pärast seda, kui mitmetelt tehnoloogiaettevõtetelt (Nortel, Intel) on tulnud negatiivseid kommentaare tuleviku kohta. Lisaks sellele ei usu maaklerifirma Goldman Sachs, et Sun Microsystems suudab arvestades nõrka nõudlust täita prognoose.

Täna on viimane kauplemispäev Rootsi Ericssoni <GR#US.ERICY> märkimisõigustega. Kokku emiteeriti õigusi 30 mld Rootsi krooni eest ja iga õiguse omanik eest saab osta aktsiat hinnaga 3,80 Rootsi krooni. Aktsia hind on täna pärastlõunaks kerkinud 2,31%, 6,65 Rootsi kroonile, hommikul käis aktsia ära ka 6,05 Rootsi kroonil.

Stockholmi börsi indeksit veavad miinusesse Skansaka ja Skandia aktsiad. Oodatust kehvemad tulemused avaldanud ehituskompanii Skanska aktsia, mis on langenud 2,56%, 57,00 Rootsi kroonile. Finantskompanii Skandia aktsia on kukkunud 6,59%, 25,50 Rootsi kroonile, kuna maailma suuruselt teine edasikindlustaja Swiss Re kasum tegi esimesel poolaastal läbi suure languse.

Hetkel kuum