Ülo Toomsalu • 20. september 2002 kell 6:14

PM: Tallinna kohtunik altkäemaksu kahtlusega kapo uurimise all

Kaitsepolitsei tunnistas altkäemaksu võtmises kahtlustatavaks Tallinna linnakohtu kohtuniku Ain Truu.

Postimehele teadaolevalt kahtlustab kaitsepolitsei (kapo) Truud ühes või kahes kuriteoepisoodis ning kinnitamata andmetel kasutas kapo kuriteo väljaselgitamise eesmärgil jälitustegevuse seadusega lubatud erandtoimingut - kuriteo matkimist. Postimehe allikate kinnitusel pidasid pädevad asutused kohtunik Truul juba pikemat aega silma peal.

Kapo komissar Henno Kuurmann ütles, et kriminaalasja eeluurimise praeguses staadiumis ei ole võimalik asjaoludest täpsemalt rääkida. Ta ei täpsustanud ka, millal võimalik kuriteoepisood aset leidis. Kuna tegu on kvalifitseeritud 1. septembrist kehtiva karistusseadustiku järgi, on Postimehe allikate sõnul loogiline, et väidetav altkäemaksuvõtmine leidis aset käesoleval kuul.

Kaitsepolitsei on Truu kahtlustatavana üle kuulanud, kohtunik end süüdi ei ole tunnistanud.

Linnakohtu pressiesindaja sõnul andis Ain Truu eile linnakohtu esimehele Helve Särgavale avalduse peatada objektiivsuse huvides tema kohtunikutegevus õigusemõistmisel kuni süüasja eeluurimise lõpuni.

Postimehe allikate väitel veetis pruuniks päevitunud Truu oma äsja lõppenud puhkuse harjumuspäraselt eksootilisel lõunamere saarel. ?Ta käib vähemalt kaks korda aastas eksootilistel reisidel - sõidab maakera ühest otsast teise,? rääkis allikas. ?Tegelikult kahtlustavad kolleegid juba ammu, et Truul on ka varjatud sissetulekud.?

Truu on tuntud klotsersõrmuste ja pöidlajämeduse kuldketi kandjana randme ümber. Ka kohtu esimees Särgava tunnistas, et kohtunik Truu armastas ehteid ning pälvis oma edevusega kolleegide taunimist.

Hetkel kuum