Ülo Toomsalu • 17. oktoober 2002 kell 6:17

EPL: Oviir tahab sotsiaalabi saajate ringi koomale tõmmata

Sotsiaalminister Siiri Oviir tahab muuta toimetulekutoetuste maksmise korda, mis vähendaks toetuste saajaid, kuid annaks enam raha abivajajatele.

<pilt#SiiriOviir.jpg#Sotsiaalminister Siiri Oviir#149#236#0> ?Me korrastame praegu süsteemi ja teeme toetused sihitumaks,? ütles Oviir Riigikogus. ?Põhiidee baseerub sellel, et toimetulekutoetus peaks olema kohaliku omavalitsuse kätes, kes kõige paremini näeb ja teab oma territooriumil elavate inimeste olukorda.?

Oviiri sõnul on muudatuste eesmärk see, et tegelikud abivajajad saaksid rohkem raha, kirjutab Eesti Päevaleht. Alati ei pea see summa olema just 500 krooni, nagu praegu seadus ette näeb, lisas minister.

Tema sõnul ei ole sotsiaalhoolekandeseaduse muudatused veel päris valmis, kuna mitu küsimust on lahendamata. Koostöös omavalitsusliitudega otsitakse õiget tasakaalu rahalise suhte ja omavalitsuse motivatsiooni vahel.

?Tudengid, kes vajavad sotsiaalabi, ei jää toetusest ilma täna ega tulevikus,? ütles Oviir.

Juba augustis sai teatavaks rahandus- ja sotsiaalministeeriumi kava lõpetada toetuste maksmine perekonnast eraldi elavatele tudengitele, kes seda tegelikult ei vaja. Praegu on iga kümnes toimetulekutoetuse saaja üliõpilane.

Hetkel kuum