Ülo Toomsalu • 17. oktoober 2002 kell 6:21

EPL: Pank tabas surevat tütart aidata palunud petturi

Viimastel päevadel internetis levitatud ringkiri 8aastase müasteeniahaige Triinu abistamise palvega on pettus.

Pärast Eesti Päevalehe uurimist jõudis Hansapank eile õhtul 70 000 krooni palunud petturi jälile.

?Ehk leiate natuke aega võõra inimese muret jagada ning võib-olla olete just teie see inimene, kes suudab tuua killukese valgust minu 8aastase tütre Triinu ellu,? kirjutas end Tarmo Kruusiks nimetav inimene ringkirjas. Ta teatas, et tütrele soovitas ravi välismaal Taani neuroloog Johannes Jacobsen.

Eesti Päevalehe uurimise tulemusel ilmnes, et ei haigekassa ega arstid teadnud lapsest midagi, samuti ei langenud abipaluja nimi kokku pangaarve omaniku nimega.

Hansapanga meediasuhete juht Kristiina Tamberg ütles eile õhtul, et turvajuurdluse osakond võttis ühendust konto omanikuga. ?Ta tunnistas, et kuulutuses esitatud info ei vasta tegelikkusele, ning nõustus kontole saadetud raha inimestele tagastama,? lausus ta.

Kuna klientide andmed on pangasaladus, ei saanud Tamberg mehest rohkem rääkida ega öelda, kui palju inimesi oli jõudnud abipalvele reageerida. ?Inimesi tahaks hoiatada, et nad ettevaatamatult ülekandeid ei teeks,? lisas ta.

Küsimusele, kas pank kavatseb asja politseile üle anda, vastas Tamberg, et edasine käitumine selgub täna pärast turvajuurdluse lõppjäreldust.

Hetkel kuum