Ülo Toomsalu • 21. oktoober 2002 kell 5:04

EPL: Tervisekeskus meelitab eestlasi sooduspaketiga

Et meelitada Eesti inimesi tervise eest hoolt kandma ja lõõgastuma, pakuvad sanatooriumid soodsaid nädalalõpu- või perepakette.

?Miks mitte mõnuleda kümme päeva Eestis mitmeid kordi odavamalt kui poole lühemal lõunamaareisil,? ütles kevadel kolleegiga Haapsalus puhanud Agne Eesti Päevalehele.

Olime tükk aega ainsad eestlased, teised kõik Soome pensionärid, viimastel päevadel lisandus noor Eesti pere, lisas ta.

?Iga inimene peaks vähemalt korra aastas sanatooriumis aja maha võtma, et ta jaksaks tööl käia, olla rõõmus ja õnnelik,? ütles AS Heali juhataja Maret Sukles. Firma haldab Fra Mare tervisekeskust, mis pakub 980kroonist kahepäevast nädalalõpupaketti ning 1470kroonist kolmepäevast lõõgastuspaketti. Mõlemad sisaldavad majutust, sööki ning kahte vabalt valitud raviprotseduuri päevas.

Värska sanatoorium pakub noorematele inimestele viiepäevast tervisepaketti hinnaga 2500 krooni. Pakett sisaldab majutust, sööki ning ravi koos arsti konsultatsiooniga. ?Eelisena pakume kohaliku mineraalvee vanne ning kohaliku järve magevee ravimudavanne,? ütles sanatooriumi müügiesindaja Tiiu Lassik.

Tervisekeskus Spa Viimsi Tervis pakub ühepäevast kolme protseduuriga ravipaketti 240 krooni ning kahe protseduuriga paketti 180 krooni eest.

?Üle 90 protsendi klientidest on soomlased. Eestlaste osa on suurem üksikute protseduuride osas,? ütles firma müügidirektor Eliis Naro.

Eesti inimene põhimõtteliselt ei eita sanatooriume, kuid läheb aega, enne kui ta hakkab harjuma kuurort- või taastusraviga,? ütles Toila sanatooriumi müügiosakonna juhataja ning Eesti kuurortide ja taastusravi liidu (EKTL) liige Villu Pung. ?Seetõttu pakuvad sanatooriumid eestlastele, kui soomlastega võrreldes vähem tasuvatele klientidele puhkepäeva- ning stressimaandamise pakette. Nädalalõppudel on eestlaste osa suurem, tööinimestel ei ole nädala see aega,? lisas ta. Värska sanatooriumi klientuurist on suurem osa eestlased.

Hetkel kuum