• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tugevad tulemused tõstavad aktsiaid

  Kolmanda kvartali tulemused on senini süstinud investoritesse väikest optimismi. Kuigi analüütikud on oma prognoose ettevõtete osas pidevalt kärpinud, näitavad viimased numbrid, et sellega on mindud liiale.
  Analüüsikeskuse Thomson First Call andmeil on Standard & Poor?s 500 indeksisse kuuluvast ettevõttest avaldanud senini oma kvartalitulemused 358. Neist 59 on ületanud analüütikute prognoose ja 14 on neile alla jäänud.
  Investorid, kelle arvates kaubeldakse aktsiatega ikka veel alla nende õiglast väärtust, said eile Euroopas jõudu möödunud reedesest USA börside õhtusest spurdist.
  Turgu ei vääratanud ka Saksamaa ärikliima indeks Ifo. Ehkki indeks langes oktoobris juba viiendat kuud järjest, ei kukkunud see rohkem, kui turg eelnevalt ootas.
  ?Ettevõtete tulemused on olnud paremad, kui eelnevalt loodeti, ja me näeme selle tulemust täna ka börsil,? ütles uudisteagentuurile AFX üks Rootsi turustrateeg. ?Sel nädalal avaldatakse palju makromajandusuudiseid ja need otsustavad, kuhu me edasi liigume,? lisas ta. Põhjala börside suurimate tõusjate hulgas olid Nokia ja Ericsson vastavalt 3,6 ja 12,1ga. Nokiat toetas maaklerite sõnul nii reedel UBS Warburgilt taaskinnitatud ostureiting kui ka 19?20 euroni ulatuv hinnasiht.
  USA börsid alustasid eile enamjaolt kindla sihita. Üks, kes kindlat suunda omas, oli arvutite tootja Hewlett-Packard. Lehman Brothers teatas nimelt, et ettevõtte sel kuul lõppeva kvartali tulemusi peaks positiivselt mõjutama nii printerite müük kui ka marginaalid. Investeerimispank usub, et USA ettevõtete investeeringud peaks lõpuks hakkab stabiliseeruma ja tõusma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.