• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Tallinna võimuliit lubaduste katteks raha leidmises kindel

  Keskerakonna ja Reformierakonna kinnitusel ei teki neil Tallinnas oma koalitsioonileppe arvukate lubaduste rahastamisega raskusi.

  ?Kõik on absoluutselt teostatav ja kooskõlas mais heaks kiidetud linna eelarve strateegiaga,? ütles Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Rein Lang Eesti Päevalehele.
  Suuremate projektide puhul kaasatakse tema sõnul erasektori raha. Pool teede-ehituse vahenditest tuleb näiteks Euroopa Liidu fondilt ISPA, lisas Lang.
  Samas polnud Lang eile valmis ütlema, kui palju lähevad võimulepingu lubadused tuleval aastal maksma, lubades selle summa avalikustada täna pärastlõunal.
  Ainuüksi igale pensionärile 500 krooni andmine, esimese klassi lastele ranitsatoetuse maksmine ja lapse 5000kroonise sünnitoetuse sisseviimine nõuavad uuel aastal linnakassast ligi 80 miljonit krooni.
  Algama peaks ka mitme ujula, raamatukogu, noortekeskuse ja eakate päevakeskuse rajamine, mis on kõik kulukad objektid. Samal ajal lööb eelarvesse umbes 30 miljoni kroonise augu lubadus kaotada mootorsõidukimaks.
  Pealinna lähiaastate rahalist seisu pingestab see, et tulemas pole enam erakorralisi tulusid. Tänavust 4,5 miljardi kroonist eelarvet kosutas näiteks Tallinna Vee aktsiate müügist laekunud 470 miljonit krooni.
  Eelarve kokkupanemist juhtiva Tallinna finantsdirektori Ahti Kallaste väitel jääb järgmise aasta eelarve 4,2?4,5 miljardi krooni vahele. ?Vaidluse all on veel 150 miljonit krooni. Me jõuame õige pea fini?isse,? lausus Kallaste.
  Tema sõnul on kõigil kulutustel realistlikud katteallikad. Ta lisas, et kuna lepe on tehtud kolme aasta peale, läheb osa asju kohe käiku, osa ootab aasta või kaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.