Viktoria Korpan • 30. oktoober 2002 kell 22:00

Erakliendid kasutavad sissehelistamisteenust

?Eestis on endiselt eraklientide hulgas populaarsem sissehelistamisteenus, mida kasutab umbes 65 000 inimest, Eesti Telefoni kliente on veidi üle 41 000,? ütles ASi Eesti Telefon pressiesindaja Anu Vahtra.

?Muutused interneti püsiühendustele üleminekul ei toimu kodudes nii kiiresti, kui seda sooviksime,? sõnas Vahtra. ?Erakliente on ADSLi-klientide seast üle poole.? Septembri lõpus oli Eesti Telefonil 24 136 ADSLi-klienti.

Populaarseima Kodutöö paketi kiirus on 256?512 kbit/s, kuutasu 495 krooni, millele lisandub 95 krooni modemi rendi eest. Liitumine on 500 krooni juhul, kui liituja on Eesti Telefoni klient.

Kuigi Eesti Telefoni turuosa sissehelistamise turul kasvas septembri lõpuks 95 protsendile, vähenesid tänavu Eesti Telefoni sissehelistamise tulud 42. Tulud internetist ning andmesidest on aastaga peaaegu kahekordistunud, kasv 81.

Eraklientide seas populaarsuselt teine interneti püsiühenduste pakkuja on AS Starman Internet, mis kuulub kaabellevifirmale Starman. ASi Starman tegevjuht Peeter Kern ütles, et praegu on ettevõttel üle 8000 kliendi. ?Erakliente on umbes 90,? rääkis Kern.

Kerni hinnangul kasutab umbes 60 kodukasutajatest sissehelistamist. ?Arvan, et eelmisel aastal kasutas sissehelistamist 70?75 kodutarbijatest,? rääkis Kern. ?Sissehelistamist kasutatakse tihti sellepärast, et püsiühendust pole võimalik igal pool pakkuda, meie tegutseme ainult linnades.?

Kerni sõnul on hetkel kõige populaarsem pakett Starman Light kiirusega 128?512 kbit/s. Paketi kuutasu on 295 krooni, uutele liitujatele on kaks esimest kuud hind 199 krooni. Sellele lisandub 99 krooni modemi rendi eest. Liitumine on 495 krooni.

Hetkel kuum