• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud jälgivad asjata makronumbreid

  Pärast III kvartali majandustulemuste voolu vaibumist on välisturud viimastel päevadel otsinud suunda, kuhu edasi minna.
  Kui prognoositust paremad kvartalitulemused tõstsid börse, mis liikusid 9. oktoobril oma viimase viie aasta madalaima taseme juures, märkimisväärselt kõrgemale, siis nüüd jälle kindel suund puudub.
  Makromajandustulemused, mille taktikepi all peaks börsid liikuma, pole senini veel suutnud investorite usaldusväärsust õõnestada. Samas pole nad olnud kuigi rahuldustpakkuvad. Nii möödunud nädala reedel avaldatud USA kestvuskaupade tellimuste kiire langus kui ka üleeile avaldatud tarbijausaldusindeksi kehv näitaja on selgeks märgiks, et maailma juhtiva majanduse lood pole kiita. Samas aktsiahinnad veel püsivad.
  Osade strateegide arvates võib turgu hoida ootus, et kehvad majandusindikaatorid võivad järgmise nädala kolmapäeval panna USA föderaalreservi mõtlema intresside alandamise peale. Ning mitte 0,25, vaid koguni 0,50 võrra. Alates mullu detsembrist seisab USAs intressimäär 1,75-l ehk viimase 40 aasta madalaimal tasemel.
  Sel nädalal avaldab USA veel oma esialgse III kvartali SKP ja oktoobri töötute numbri. Loodetavasti on nende pealt juba kergem välja lugeda föderaalreservi tuleva nädala käitumist ja arvatavasti annab see aktsiaturgudele ka konkreetsema suuna.
  Ettevõtete poole pealt alustas eile USA börsidel negatiivselt Wal-Mart Stores. Nimelt alandas Goldman Sachs jaekaubandusgigandi reitingut, öeldes, et kättevõidetud tasemetelt on väärtpaberil jäänud vähe ruumi ülesronimiseks. Väärtpaber liikus tund peale börsi avanemist 3,5 miinuses, tasemel 54,49 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.