• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülegabariitne vedu nõuab täpset teavet

  Tavamõõtmeid ületavate veoste edukas korraldamine eeldab teenusepakkujalt kogemust.
  Ülegabariidilist vedu tellides peaks Corvus Grupp Transpordi partneri Risto Kooviti sõnul klient teadma kauba/eseme mõõtmeid, kas sellel on ka väljaulatuvaid osasid, nagu antenn, selle paksust, täpset kaalu, kauba laadimise ja kohaletoimetamise kohta maja või platsi täpsusega.
  Lisaks peaks omama infot, millal peaks kaup eeldatavasti valmis olema, kas on vaja leida kraana, kuidas on selle juurdepääs lahendatud. Samuti peaks teadma kinnitusaasade olemasolu, kindlustuse vajaduse, lisaobjektide olemasolu koht. ?Näiteks on tegu katlaga, kuid kaante olemasolu on unustatud mainida nii hinnapäringus kui ka hiljem, kui vedu hakkab pihta ? eriveduk saabub ja katlaga koos ootavad ka kaaned oma 3meetrise diameetri ja 2,5tonnise kaaluga,? tõi Koovit näite.
  Et vedu on ebatraditsiooniline, tasub valmis olla ka probleemideks, mis tekkida võivad. ?Näiteks lükkub edasi laadimine, sest tehas ei jõua esemega valmis. Võivad tekkida komplikatsioonid loa kehtivusega, teede lagunemisega kevadel ja sügisel,? selgitas Koovit.
  Samas võib probleeme tekitada ka klient ise, kui annab valed andmed saadetise kohta. ?Näiteks kui on viie meetri laiuse asemel tegu 5,90ga ning meil on marsruut läbi töötatud ja kooskõlastatud 5,20 meetri laiusega, siis on selge, et 5,40 väravatest või tänavatest läbi ei lähe,? lisas Koovit. ?Ja kuna tegu pole kartulikoormaga, ei ole 20 minutiga võimalik olematuks teha/muuta nädalasi protsesse.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Ülikooli kliinikum paneb plaanilise ravi seisma Terviseameti kriitilise piirini on aega 3 nädalat
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.