• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Raadio käib oma kaubamärgi pärast kohut

  Tallinna ringkonnakohus peab hakkama uuesti arutama, kas Juturaadios kasutatud väljend 'Raadio Eesti' rikub Eesti Raadio kaubamärgi õigusi.

  Riigikohus tühistas eile Tallinna ringkonnakohtu tänavu mais tehtud otsuse, milles leiti, et sõnapaar 'Raadio Eesti' ei ole kuulamisel äravahetamiseni sarnane Eesti Raadiole kuuluvate kaubamärkide sõnaliste osadega 'Eesti Raadio' ja 'Radio Estonia'.
  Riigikohtu tsiviilkolleegium asus seisukohale, et ringkonnakohtu tõlgendus on liiga kitsas ja teeks kaubamärgist tuleneva õigushüve kaitsmise paljudel juhtudel võimatuks. Kaubamärgiseadus tagab kaubamärgi omanikule täieliku õiguse keelata igaühel kasutada samasugust või äravahetamiseni sarnast kaubamärki samasuguste või sarnaste kaupad ja teenuste tähistamiseks.
  Kuigi konkreetsel juhul ei kuulu kaitse alla eraldi võetuna sõnad 'Eesti', 'raadio', 'Estonia' ja 'radio' ning nende sõnade üksikut kasutamist ei saa kaubamärgi omanik takistada, ei välista see sõnaühendi kui kaubamärgi kaitset.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.