• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Eestlaste suurim kütusefirma otsustas jätta raha Tartumaale

  Eesti suurim ainult eestlastele kuuluv kütusefirma Olerex plaanib tuleva aasta algul alustada Tartu lähistele Kärknasse kütuseterminali ehitust.

  Tartu vallavanema Aivar Soobi väitel pole nii suurt summat Tartu valla territooriumil varem ühessegi ettevõttesse paigutatud, kirjutas Postimees.
  Vallavanema sõnul on olulisim, et terminali kerkides saab üks piirkond jälle korda, tänu sellele hakkavad vallas liikuma inimesed ja autod ning tulevikus kerkib ehk terminali naabrusesse muidki kütusega seotud rajatisi.
  ?Igasugune liigutamine on positiivne, sest see toob valda raha juurde ja väärtustab piirkonda,? tunnustas Soop. ?Keskkonnaohtu me terminali tulekuga ei karda, sest tänapäeva nõuded nendele ehitistele on niivõrd ranged.?
  Ka Tartus asuva Olerexi juhatuse esimehe Jaanus Laasi kinnitusel on võimatu, et uues terminalis miski kuskilt lekiks või õhku aurustuks. Ta lisas, et näiteks Soomes on kütuseterminale isegi suvitusrandade vahetus naabruses.
  Lootus, et 80 miljonit krooni maksev terminal toob endaga kaasa ka suurema hulga töökohti, ei pea päris paika, sest nüüdisaegsetes kütusehoidlates teevad suurema osa tööst ära masinad.
  Seepärast jagub Olerexi terminalis esialgsel hinnangul tööd 10-12 inimesele.
  Jaanus Laasi sõnul tekitas vajaduse oma terminali järele asjaolu, et praegu tuleb firmal maksta teistele terminalidele kütuse hoidmise eest teenustasu, mis pole sugugi väike. Oma terminal peaks Olerexile ära tasuma kümne aasta jooksul.
  Praegu käivad Olerexil viimased läbirääkimised ehituse rahastajate ja võimalike partneritega, kes hakkaksid kasutama uue terminali teenuseid. Kavandatud terminal mahutab 16 000 tonni kütust, mis aga ületab praegu Olerexi enda vajadused - see sunnibki koostööpartnereid otsima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.