18. november 2002 kell 22:00

167 riigi valuutad ühes tabelis

www.oanda.com

Soovite enne oma reisi teada Eesti krooni ja sihtkohamaa valuuta kurssi, kuid ei leia seda siinsete pankade kursitabelitest? Siis avage internetis lehekülg www.oanda.com ja valige vasakust ülanurgast Full Currency Converter.

Sealt leiate enam kui 160 maailma riigi valuutade omavahelised kursid, sealhulgas Eesti krooni oma. Sisestage vaid summa, mis teid huvitab ja näete, palju peate selle eest näiteks Eesti kroone välja käima. Samas tehakse ka vastupidine tehe, st summa on Eesti kroonides ja selgub, mitu sihtkohamaa rahaühikut peate selle eest maksma.

Valida saab mitme erineva pangakursi, aga ka keskmise sularaha kursi ja tavaliselt krediitkaarditehningutelt võetavate maksude vahel.

Nimetatud finantsinfolehelt võib leida ka majandusajakirja The Economist välja mõeldud nn Big Maci hinnaindeksi. Seal võrreldakse ühe hamburgeri hinda üle maailma asuvates McDonald?si kiirsöögikohtades, mille järgi saab reisile asuja hinnata selle riigi hinnataset. Keskmine eurotsooni Big Maci hind on 2,57 eurot, kuid Eesti hamburgeri hindu Big Maci tabelist paraku veel ei leia.

Oanda.com pakub ka võimalust seadistada oma arvuti internetibrauser nii, et kui veebis surfates jääb teile ette mingi toote hind näiteks dollarites, siis saate brauserisse lisatavale Oanda.comi nupule klikkides teada selle summa Eesti kroonides.

Hetkel kuum