28. november 2002 kell 7:12

Börsiülevaade: müüa Merkot ja osta Harju Elektrit?

Eile tõusis Merko Ehituse aktsia rekordtasemele, üle 80 krooni.

Investeerimispank Suprema soovitas analüüsis hakata Merko aktsiat müüma. Kuigi firma kolmanda kvartali majandustulemused ületasid ootusi, hoiatas investeerimispank, et buum kohalikul ehitusturul pole pikas perspektiivis jätkusuutlik. Tuleval ja ületuleval aastal oodatakse suisa käimasolevast aastast madalamat kasumit. Aktsia hinnasihiks on 67 krooni, mida on 17% eilsest sulgemishinnast vähem.

Aastatagusega võrreldes 99% tõusnud Merko aktsia <GR#EE.MERKO> tõusis eile 2,6% 80,58 kroonile.

Sama investeerimispank andis ka soovituse, mida osta. Selleks aktsiaks on Harju Elektri aktsia. Aktsia hinnasihiks on 44 krooni, mis on 16% kõrgem eilsest sulgemishinnast.

Suprema oli rahul firma 3. kvartali majandustulemustega ja Siemensilt tütarettevõtte ostmisega Soomes ning tütarfirma AJT vahetamisega PKC Grupi aktsiate vastu, kus firma osalus on nüüd varasema 10% asemel 11,84-le.

Harju Elektri aktsia <GR#EE.HELEK> langes eile ühes tehingus 0,8% 38,02 kroonile.

Eile tõusis Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> 230,79 kroonile ehk 0,3%. Eesti Telekomi aktsia <GR#EE.ETL> kallal oli (ostmas) taas CSFB, kelle isu seekord oli tagasihoidlikum. Aktsia tõusis ühe protsendi 91,22 kroonile.

Hetkel kuum