• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  3 väärtpaberil käive üle 100 000 krooni

  Tallinna börsil ületasid eile ainsate väärtpaberitena 100 tuhande kroonise käibe Hansapank, Eesti Telekom ja EVP. Kogukäive oli 6,3 miljonit krooni.
  Novembris oli börsi käive kokku 165 miljonit krooni, mis väikseim kuukäive alates 1999. aasta jaanuarist. Meenutuseks, siis ootasid investorid pikisilmi Eesti Telekomi esmast avalikku emissiooni ja hoidsid raha selleks otstarbeks.
  Veebruaris 1999, mil Telekomi emissioon toimus, oli viimane kuu börsi ajaloos, mil kuu kogukäive ületas miljardi krooni piiri. Eelmine madalaim kuukäive oli septembris.
  Ühesõnaga, kauplemisaktiivsuse trend on sel aastal murettekitav.
  Tõsi, detsembris on väljavaade veidi optimistlikum. Nelja börsipäevaga jooksul on käive kokku olnud 50 miljonit krooni. Tendentsi jätkudes peaks detsembri käive kokku tulema 200 kuni 250 miljonit krooni.
  Investorid olid meelestatud siiski optimistlikult. Põhinimekirja aktsiatest langes ainsana Eesti Telekomi aktsia, mis odavnes 0,66 protsenti 94,51 kroonini. Aktsia käive oli 1,1 miljonit krooni.
  Hansapanga aktsia käive oli 4,9 miljonit krooni, hind kallines 0,27 protsenti 233,92 kroonini.
  Erastamisväärtpaberiga sooritati 3 tehingut, mis andsid käibeks 104 tuhat krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.