Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ES Sadolin võitleb Vene turu eest

  ?10 miljoni liitrise aastavõimsusega Moskva tehasest tuleva toodangu praegune maht on alles käeharjutus,? sõnas ES Sadolini peadirektor Rein Reile. ?Edu toob müük ja konkurents keskmises turusegmendis on tugev?.
  ES Sadolini emafirma Akzo Nobel seab Vene turu suhtes aga suuri ootusi, tänavu suvel avatud tehasega tahetakse plusspoolele jõuda juba 2005/2006 aastal. Ning viiest turust (Eesti, Läti, Leedu, Ukraina, Venemaa), kus ES Sadolin täna toodete turustamisega tegeleb, on Venemaa suurim.
  Müügi suurendamise huvides muutis ES Sadolin Venemaal ka sealse müügifirma kommertsstruktuure. ?Keskendume piltlikult öeldes värvipurkide pakiruumis ringi sõitvatelt müügimeestelt hulgimüüjatele suunatutele, brändide tutvustajatele? ütles Reile. ?Seoses sellega tuli ka mõni inimene välja vahetada.?
  Sadolin turustas Venemaale varem nii Raplas kui Rootsis valmistatud tooteid, nüüd on Rootsist Venemaale müüdu asendumas Moskva tehase toodanguga. ?Oleme jõudmas ka ainult Venemaale suunatud värvibrändini,? sõnas Reile.
  Viimastel aastatel tegeleb ES Sadolin Venemaal aktiivselt ka reklaamiga, alates nõukogude ajast Venemaal puidukaitsevahendi sünonüümiks oleva Pinotex ja Sadolini värvidega ning lõpetades Moskva tehases Vene turu jaoks toodetava Maestro värvisarjaga.
  Reile sõnul on Sadolini opereeritav Akzo Nobeli tehas Moskvas startinud hästi. ?Väga hea meel on, et pole olnud kvaliteedireklamatsioone,? sõnas Reile. ?Seni olid meie kliendid harjunud Rootsi kvaliteediga toodetega, mida me Venemaal müüsime.?
  Moskva ringtee ääres asuv ettevõte integreeritud ES Sadolini struktuuri ja Eestist on Moskvasse lähetatud ka direktor. ?Olen ise ka viimasel ajal rohkem Moskvas kui meie Rapla tehases käinud,? sõnas Reile.
  Pinotexi ja Sadolini kaubamärkide all tuntust kogunud ja rohkem kui 15 aastat tegutsenud ES Sadolin saab üle 100 miljoni kroonise aastakasumi. ?See aasta on olnud järjekordselt edukas,? ütles Reile, kelle sõnul ollakse kasvatud juba kolm aastat. ?Nüüd oli aga teine aasta järjest, mida võime lugeda läbi aastate parimaks,? sõnas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Audiitorfirmade TOP 2: Eesti majandus väljub kriisist fundamentaalselt palju tugevama, kuid ka oluliselt suurema võlaga
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.