Ülo Toomsalu • 19. märts 2003 kell 6:04

PM: DVD-mängijate müük suureneb pidevalt

Kuigi DVD-plaatide müük kasvab kõrge hinna tõttu visalt, suureneb pidevalt DVD-mängijate läbimüük.

Pluss-miinus Elektroonika kaupluse juhataja Raivo Hirsi sõnul on DVD-mängijate hinnad viimasel paaril aastal pidevalt langenud ning saavutanud võrdse taseme videomakkide hindadega, kirjutas Postimees.

«Päevi, kus ühtegi videomakki ei müüda, tuleb ette, DVD-vaba päeva aga ei ole,» kinnitas ta. DVD-mängijate hinnad algavad 1500 kroonist, kuid DVD-kirjutajad maksavad 10 000 - 15 000 krooni. Sama hinda küsiti veel paar aastat tagasi esimeste mängijate eest. Hirsi sõnul aitaks DVD-plaatide müügile kaasa nende odavnemine ning korduvkasutatavate plaatide laiem levik. See eeldab aga korduvkasutatavate plaatide hinna langust.

Kindlasti annab oma panuse DVD levikusse ka tõik, et suur osa inimestest ostab endale nimetatud mängija arvutile või soetab lapsele Sony mängukonsooli, mis lubab ka DVD-plaate mängida.

V K Holdingu juhatuse esimehe Ivar Vendelini sõnul moodustavad nende laenutatavatest filmikandjatest DVD-d viiendiku.

Samas ennustab ta, et 2005. aastaks tõuseb DVDde maht pooleni ning sealt edasi see ainult kasvab.

Hetkel kuum