Peeter Stamberg • 28. oktoober 2003 kell 22:00

Hansa langes, käive suurenes

Hansapanga aktsia langes kolmandat kauplemispäeva järjest. Miinus oli eile eelmistest päevadest väiksem, käive suurem.

Hansapanga aktsia vajus päevaga1,48%, 312,93 kroonile. Käivet kogunes aktsiast 28,4 mln krooni ehk 88,5% kogukäibest. Reedel, mil Hansapank III kvartali tulemused avaldas oli käive veidi alla 2 miljoni krooni ja hinnalangus 2,69%. Esmaspäeval oli käive 5 mln krooni ja aktsia kukkus 3,43%.

Üldiselt oli eilne börsipäev optimistlikum kui esmaspäeval, mil ühegi aktsia hinnad ei tõusnud. Päeva lõpetas plussis kolme aktsia hind, langejaid oli kaks korda rohkem ? kuus.

Eesti Telekomi aktsia kerkis 2,2 miljoni krooni suuruse käibe juures 0,72%, 109,53 kroonile. Ülejäänud aktsiate käive oli alla miljoni krooni.

I-nimekirjas tegid suure languse läbi Estiko ja täna erakorralist aktsionäride koosolekut pidav Farmaatsiatehas. Estiko aktsia kukkus 14,29% ja Farmaatsiatehase aktsia 13,33%. Languse peamine põhjus on aktsiate suur ostu- ja müüginoteeringute vahe.

Majandustulemused avaldanud Rakvere Lihakombinaadi (RLK) aktsiatega ühtegi tehingute ei tehtud, mis arvestades aktsia ülimadalat likviidsust ka imekspandav ei olnud. RLK käive ja kasum võrreldes aasta varasemaga langesid. Aktsia madal likviidsus on tingitud sellest, et ligi 96% aktsiatest kuulub Soome HK Ruokatalole.

Hetkel kuum