Ülo Toomsalu • 11. november 2003 kell 6:56

SLÕL: Siim Kallas räägib BBCs lootustest ja hirmudest

Ekspeaminister Siim Kallas räägib homme BBC programmis «HARDtalk» Eesti tulevikulootustest ning meie suhtumisest Venemaasse.

«HARDtalk» on pooletunnine intervjuuprogramm, mis on eetris igal tööpäeval. Maineka saate külalisteks on nii poliitikud, sportlased, muusikud, filmistaarid, kirjanikud kui ka päris tavalised inimesed, kelle nimi on mingil põhjusel uudistesse sattunud, kirjutab SL Õhtuleht.

Eesti ekspeaminister ja Reformierakonna juht Siim Kallas on saatesse palutud seoses uueneva Euroopa teemalise nädalaga. BBC kodulehel seisva eelinfo järgi kõnelevad Kallas ja saatejuht Tim Sebastian Eesti lootustest seoses Euroopa Liiduga ning hirmudest Venemaa ees. (Kunagine tippväliskorrespondent Sebastian on aastaid Moskvas töötanud ja valdab vene keelt.)

Saade on kanalite BBC World ja BBC News 24 eetris homme Eesti aja järgi kell 6.30. Kordusi saab vaadata 13.30, 17.30, 21.30 ja 2.30.

Teemanädala saates «HARDtalk» juhatas sisse T?ehhi president Vaclav Klaus, eile oli eetris intervjuu Türgi rahandusministriga. Pärast Kallast esinevad samas sarjas neljapäeval Poola välisminister ning reedel Prantsusmaa ekspresident, Euroopa tulevikukonvendi tööd juhtinud Valery Giscard dŽEstaing.

BBC vanempressiesindaja Kevin Young ütles SL Õhtulehele, et intervjuu Kallasega salvestati tegelikult juba 31. oktoobril. Veel kinnitatakse BBCst, et honorari pole «HARDtalki» külalistele tavaks maksta, nii et intervjuult ei teeninud Siim Kallas sentigi.

Hetkel kuum