Ülo Toomsalu • 12. detsember 2003 kell 6:03

EPL: Tallinna ühistranspordifirmad tõstavad kompostreid ringi

Tallinna bussikoondise lukksepad kruvivad hooldusse tulnud bussides esiotsast maha üleliigsed kompostrid, et viia need taas tagumiste uste juurde.

?Enne koondati kompostrid esimese ja teise ukse vahele, nüüd tuleb need jälle hajutada ja igas bussis viiakse eest üks komposter taha. Kompostreid on puudu, sest osa on vahepeal paigaldatud juba uute busside peale ja osa vajab remonti,? ütles Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht Eesti Päevalehele.

Ülesande kompostrid tagumiste uste juurde tagasi panna sai bussikoondis transpordi- ja keskkonnaametilt möödunud neljapäeval. ?Saime korralduse taastada bussides kompostrite osas endine olukord, et iga teenindusukse juures oleks jälle piletikomposter,? ütles Roht. ?Korraldus on seotud kevadeks kavandatava ID-kaardiga seotud kuukaardiprojektiga, mille kohaselt võib bussi siseneda kõikidest ustest.?

Linnatranspordi osakonna vanemspetsialist Jüri Miglai möönis, et ehkki möödunud aastal tehtud vaatluste tulemused näitasid muudatuste rakendamise järel piletitulu kasvu, tekitati kompostrite eemaldamisega ühissõidukite tagaotsast ebamugavusi ausatele sõitjatele.

Tänavu oktoobris võitis bussis trahvi saanud 25-aastane noormees kohtus Falcki ja tema trahviotsus tühistati. Tagumisest uksest bussi sisenenud noormees selgitas, et ei saanud piletit õigeaegselt mulgustada, sest buss oli rahvast täis ja kompostrit kusagil ei paistnud.

Hetkel kuum