17. detsember 2003 kell 8:02

Börsiülevaade: Kihlveokontor ootab täna Euroopas plussis avanemist

Täna oodatakse Euroopa aktsiaturgude positiivset avanemist.

Kui USAs võetakse enne turu avanemist indikatsiooni futuurihindadest, siis Euroopas täivad seda rolli kihlveokontorid. Näiteks kihlveokontoris IG Index oodatakse DAX-indeksi avanemist 3890,98 punktil ehk eilsest 0,6 protsenti kõrgemal, kirjutab Dow Jones. Prantsusmaa CAC-indeksi puhul oodatakse avanemist 0,5 protsendise tõusuga 3504,6 punktile. Eestis pole paraku ei futuure ega ka kihlveokontoreid, kust võiks saada indikatsiooni, kas turg avaneb plussis või miinuses.

Eile jätkas Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> 1,37 protsendiga tõusu 323,10 kroonile. Aktsia käive oli 22,8 mln krooni. Eesti Telekomi aktsia <GR#EE.ETL>

seevastu langes 0,89 protsenti, 104,05 kroonile. Võimalik, et oodatava Euroopa aktsiaturgude tõusu najal tõusevad ka meie liideraktsiad.

Hetkel kuum