Ülo Toomsalu • 9. jaanuar 2004 kell 6:27

SLÕL: Võlglased hakkavad abi saama nõustajalt

Avahoolduse Arenduskeskus tahab tänavu käima lükata nõustamisprogrammi, et hakata aitama oma laenude ja võlgadega hädas olevaid inimesi.

«Tegeleme juba teist aastat koduta inimestega ja tahame põhirõhu panna sellele, et inimesed ei jääks koduta,» selgitas SL Õhtulehele Avahoolduse Arenduskeskuse direktor Kersti Põldemaa. «Selleks tahamegi käivitada võlanõustamisprogrammi. Arvestades elanike laenukoormuse plahvatuslikku kasvu, on viimane aeg sellise teenuse pakkumist alustada. Tahame aidata neid, kes ilma kõrvalabita ei suuda enam toime tulla. Päris palju oleme saanud abi Saksamaa kogemustest.

Võlanõustajatele on koolitusprogramm juba kokku pandud. Kuid palju on veel teha. Nõustajaks soovijal peab kindlasti olema sotsiaaltööalane haridus, aga nad ei ole juristid. Seetõttu on neile kindlasti vaja partneriks õigusasjatundjaid.»

Esialgu käivitub programm vaid Tallinnas. «Meil on kaheksa linnaosa ja loogiline oleks, et iga linnaosa juures töötaks üks nõustaja. Kus ja millal nõustajad tegutsema hakkavad, anname avalikkusele täpsemalt teada pärast koolituse lõppu, eeldatavasti suvel,» ütles Põldemaa.

«Nädalavahetuse teleuudistes kõnelesime lühidalt oma plaanist ja saime kohe väga palju kõnesid inimestelt, kes juba on võlgadega hädas. Enamikus olid helistajad üürivõlglased.?

Kuna tegemist on sotsiaalteenusega, peaks vähemalt esialgu olema nõustamine tasuta.

Hetkel kuum