Eesti Ametiühingute Keskliit kujundab aktsioonistrateegiat

Liis Kängsepp 26. jaanuar 2004, 14:25

Eesmärgiga suurendada ametiühingute aktsioonivõimet ning parandada positsioone palgaläbirääkimistel alustas EAKL aktsioonistrateegia kujundamist.

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) aktsioonistrateegia kujundamine on keskse tähtsusega ülesanne, mille püstitas mullu novembris EAKLi IV kongressil vastu võetud EAKLi tegevuskava aastateks 2004-2007. Aktsioonide läbimõeldud ettevalmistamine ja oskuslik kasutamine annab ametiühingutele tugevama positsiooni läbirääkimistel tööandjate ja valitsusega.

?Tööseisak on üks ametiühingute käsutuses olevatest vahenditest võitluses oma eesmärkide saavutamise eest. Märkimisväärne on avaliku arvamuse positiivne suhtumine, inimesed peavad streike loomulikuks ning toetavad neid,? ütles EAKLi esimees Harri Taliga. ?Eesti Ametiühingute Keskliidu jaoks on esmatähtis õppida seni korraldatud streikide kogemustest ning kujundada ühtsed põhimõtted aktsioonide läbiviimiseks,? märkis Taliga.

Eesti Ametiühingute Keskliitu kuuluvad ametiühingud korraldasid aastatel 2000?2003 mitmeid streike ja hoiatusstreike sellistes harudes nagu tervishoid, autotransport, raudtee jt. EAKLi liikmete läbiviidud toetusstreikides osalesid 4. detsembril ligi kaks tuhat haridustöötajat, vedurimeest ja raudteelast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing