?Üminas? on loomislusti ja sisekaemust

Tiina Kolk 30. jaanuar 2004, 00:00

Tartust pärit Tiiu Kirsipuu on mitmel pool maailmas oma näitustega esinenud, aga oma kodulinna jõudsid tema kolmel viimasel aastal loodud taiesed alles nüüd.

Taaralinnas eksponeeritud sirmskulptuure ei saa siiski vaadelda kui mööbliesemeid, kunstnik on neid luues lasknud oma fantaasial lennata ja demonstreerib erinevaid materjale kasutades skulptuuri väljendusvõimalusi, tema üminas võib ?kuulda? loomislusti ja mängu materjalidega.

Ehtekunstnik Kärt Summatavet ümiseb rohkem sisemiselt, ta justkui laulaks vaikselt oma laulu. Tema näitusel eksponeeritud ehted ja värvilised joonistused on inspiratsiooni ammutanud eesti mütoloogiast, Setu ja Kihnu naiste ehte- ja värvimaailmast.

?Neis on ehetekeeli üles kirjutatud olulised sõnumid naise elukaarelt ? tüdruku vabadusest ja lendamisest mõrsja ning noore naise eluraskustest saadud haavade paranemiseni vana targa naise eas,? selgitab Kärt Summatavet.

Värvilised joonistused pealkirjaga ?Maa ja taeva laulud? tegi kunstnik läinud suvel, kui ta oli Helsingis edukalt kaitsnud oma doktoritöö ?ehete osa?, millest omakorda osa on Tartu Kunstimajas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing