Tartu südalinna kõigil tarbijatel elekter tagasi

Liis Kängsepp 30. jaanuar 2004, 16:34

Täna hommikul alajaama pugenud kassi tõttu elektrita jäänud Tartu südalinn sai enne kella nelja tagasi.

Täna hommikul kell 9.56 sai EE dispetsherteenistus teate avariilisest väljalülitumisest Tartu kesklinnas. Pingetuks oli jäänud 8 trafopunkti, katkestus hõlmas Tartu südalinna Raekoja platsist kuni Botaanikaaiani.

Tunniga saadi 7 trafopunkti taaspingestada. Rike leiti EE kliendile kuuluvas Küütri tarfopunktis, kus lühisesse oli läinud 6 kV keskpinge trafoseade. Ulatusliku elektrikatkestuse põhjustas trafoalajaama sooja otsima läinud kass - mil moel loom kinnisesse alajaama pääses pole veel teada.

Eesti Energiast sõltumata põhjustavad kõige tihedamalt linnu- ja loomariigi poolt elektrikatkestusi toonekured. Tihti õnnestub lindude elu siiski säästa. Peale toonekurgede põhjustavad elektriseadmetele muud linnud ja loomad kahju keskmiselt 1-2 korda aastas (rongad, kassid). Kuigi elektriseadmed ehitatakse ja varustatakse vastavate ohutusnõuete kohaselt, ei saa kunagi 100% välistada loomade sekkumist ega leidlikkust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing