Mikrokiipide tootjaile nähakse head aastat

Raivo Sormunen 03. veebruar 2004, 00:00

Semiconductor Industry Association teatas oma uues prognoosis, et mikrokiipide müügimaht kasvab sel aastal vähemalt 19% ehk protsendipunkti võrra enam kui aasta eest. Positiivne tulevikuvisioon vedas eile Euroopas selle sektori aktsiad mõõdukale tõusule.

Euroopa suurim mikrokiipide tootja STMicroelectronics NV aktsia oli eile õhtul kella viieks tõusnud 1,2%. Samasse sektorisse kuuluv ASML oli selleks ajaks kosunud 1,5% ja Infineon Technologies AG 0,8%. Viimast toetas ka investeerimispank Merrill Lynch, kes otsustas tõsta aktsia reitingu ?müü? pealt ?neutraalse? peale.

NTC Researchi raporti kohaselt peaks 2004. aastal sarnaselt möödunuga olema börsil tegijaks tehnoloogiasektor. Majanduskasv, mis mõjutab tehnoloogiasektorit tugevamini kui paljusid teisi sektoreid, kannustab nõudlust tehnikakaupade järele.

Möödunud reedel Nortel Networksi majandustulemuste mõjul 6,5% tõusnud Ericssoni aktsia oli eile kella viieks lisanud hinnale veel 1,2% ning tõusnud 16,70 Rootsi kroonini. Uue tõuke andis väärtpaberile Morgan Stanley, kes tõstis võrguseadmete tootja neljanda kvartali kasumiprognoosi 0,07 kroonilt 0,10 kroonini aktsia kohta, kirjutas Bloomberg. Kas investeerimispank talitas õigesti, saab näha reedel, mil Ericsson avaldab kvartalitulemused.

Helsingis tegi päeva suurima tõusu neljanda kvartali tulemused avaldanud Stonesoft. Turvatarkvaratootja aktsia oli õhtuks kosunud 8,4%, 0,90 euroni. Stonesoft kirjutas oma aruandes, et StoneGate?i müügi paranemise tõttu peaks firma maksude- ja intresside-eelne tulem olema 2004. aasta lõpupoole juba positiivne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing