Hansal 1,5 aasta suurim kukkumine

Raivo Sormunen 06. veebruar 2004, 00:00

Hansapanga aktsia tegi eile läbi viimase pooleteise aasta suurima languse, sulgudes 359,87 kroonil ehk ligi paarkümmend krooni madalamal kui päev varem. Protsentuaalselt langes aktsia eilsest enam 2002. aasta 26. juulil.

Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind kinnitas, et aktsia languse taga oli ühe suurema ostja huvi raugemine. Samas näitas Linnu sõnul Hansapanga aktsia tugev päevakäive (73 mln krooni), et midagi nii hullu ei tohiks enam tulla ning huvi aktsia vastu taastub. Ostuhuvi näeb Lind 23 euro (359,87 krooni) juures.

Aktsia sellist pendeldamist on põhjendatud väärtpaberi madala likviidsusega, kus ühe mõjukama ostja või müüja tegevus(etus) võib suuri liikumisi põhjustada.

Küllaltki suure languse tegi eile läbi 2003. aasta tulemused avaldanud Eesti Telekomi aktsia, mis odavnes päevaga 2,8%, 115 kroonini.

Telekom näitas kvartalis märkimisväärset tulude kasvu (8%), kuid paraku on tõusu taga gruppi lisandunud madala kasumlikkusega ettevõtted.

Telekomi viimase kvartali 1,74kroonine aktsiakasum jäi Äripäeva poolt viie analüütiku seas korraldatud küsitluse keskmisele alla 0,25 krooniga. Prognoositust märgatavalt kehvem oli ka hoolega jälgitav ärikasum enne põhivara kulumit, mistõttu võivad analüütikud aktsia hinnasihti alandada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing