Uuriva ajakirjanduse auhinna võitis Sulev Vedler

Liis Kängsepp 12. veebruar 2004, 08:53

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) pressipreemia konkursil välja antava uuriva ajakirjanduse auhinna võitis Eesti Ekspressi ajakirjanik Sulev Vedler.

Vedleri võidulugu 'Paltsule pasunasse' ilmus 17. märtsil 2003 ning tõi esmakordselt avalikkuse ette maksuameti huvi tollase rahandusministri tulumaksuprobleemide vastu. Vedler saab auhinnaks meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev poolt välja pandud 25 000 Rootsi krooni suuruse preemia.

Tõsist konkurentsi pakkus samuti Eesti Ekspressi ajakirjanik Tarmo Vahter looga ?Äraostmatud?, mis ilmus Eesti Ekspressi lisas Reporter 27. märtsil 2003. Artikkel selgitas, kuidas neli Res Publica noormeest valmistusid kümme aastat võimuletulekuks.

Äripäeva ajakirjanikest jõudis finaali Virkko Lepassalu 12. veebruaril Äripäevas ilmunud artikliga ?Res Publica meelitab sponsoreid anonüümsusega?. Veel jõudis finalistide hulka Postimehe ajakirjanik Anneli Aasmäe artiklitega koolivägivallast.

Kuuest ajalehe peatoimetajast koosnev zhürii valis parimad välja 14 kandidaadi seast.

Zhüriisse kuulusid Priit Hõbemägi (Eesti Päevalehe peatoimetaja), Tiina Kaalep (Eesti Ekspressi peatoimetaja), Tarmu Tammerk (Postimehe peatoimetaja), Väino Koorberg (SL Õhtulehe peatoimetaja), Igor Rõtov (Äripäeva peatoimetaja) ja Sulev Valner (Maalehe peatoimetaja).

Uuriva ajakirjanduse auhind on üks kuuest Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) pressipreemiate konkursil välja antavast auhinnast.

17. veebruaril otsustatakse, kes on pressipreemia laureaadid uudise, arvamuse ja olemusloo kategooriates. 19. veebruaril koguneb Kaberneemes maakonnalehtede zhürii.

Nii uuriva ajakirjanduse auhinna kui ka kõiki teisi 2003. aasta pressipreemia võitjaid autasustatakse 25. veebruaril pidulikul tseremoonial Tallinnas Kiek in de Köki tornis, kus seatakse neljandat aastat üles ka aasta pressifoto näitus.

Võidulugu saad lugeda <#siit=http://www.ekspress.ee/viewdoc/7A29EEA38BF698EFC2256D0A00382CFE>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing