Uuriva ajakirjanduse auhinna sai Sulev Vedler

Liis Kängsepp 13. veebruar 2004, 00:00

Vedleri võidulugu ?Paltsule pasunasse? ilmus 17. märtsil 2003 ning tõi esmakordselt avalikkuse ette maksuameti huvi tollase rahandusministri tulumaksuprobleemide vastu. Vedler saab auhinnaks meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev poolt välja pandud 25 000 Rootsi krooni suuruse preemia.

Tõsist konkurentsi pakkus samuti Eesti Ekspressi ajakirjanik Tarmo Vahter looga ?Äraostmatud?, mis ilmus Eesti Ekspressi lisas Reporter 27. märtsil 2003. Artikkel selgitas, kuidas neli Res Publica noormeest valmistusid kümme aastat võimuletulekuks.

Äripäeva ajakirjanikest jõudis finaali Virkko Lepassalu 12. veebruari Äripäevas ilmunud artikliga ?Res Publica meelitab sponsoreid anonüümsusega?. Veel jõudis finalistide hulka Postimehe ajakirjanik Anneli Aasmäe artiklitega koolivägivallast.

Kuuest ajalehe peatoimetajast koosnev ?ürii valis parimad välja 14 kandidaadi seast.

Kui üllatav võit sinu jaoks oli?
Selliseid võite ei saa ette planeerida. Ajakirjandusliku töö hindamine on sama masti nagu suusahüpete hindamine. Pead kaugele kargama ja kaunilt.

Milliseid emotsioone see tekitas?
Heameelt. Olin just suusatamast tulnud, higine, astusin kodu-uksest sisse, kui Tiina Kaalep helistas ja õnnitles. Nii et esimese asjana läksin sooja du?i alla.

Ootasid sa seda võitu või oleksid ise pigem auhinna kellelegi teisele andnud?
Kuna ma sellel konkursil osalesin, eks ma siis ikka seda võitu tahtnud. Aga seal oli ka palju teisi häid töid. Ka teie lehest. Näiteks Väinu Rozentali lugu Sylvesteri müügist. Ka mu Ekspressi-kolleegid tegid mullu väga hästi tööd: Tarmo Vahter, Janar Filippov, Mihkel Kärmas ja teised. Üldse on Eesti kirjutava pressi tase viimasel aastal tõusnud. Arvan, et ?üriil oli päris keeruline parimat lugu välja valida.

Mida auhinnarahaga peale plaanid hakata?
Ei tea veel. Aga kui mu poeg kuulis, et sellega kaasneb teatav võidusumma, siis nõudis ta uut arvutit.

Kas auhind motiveerib ka sel aastal võiduloo väärilist lugu kirjutama?
Usun, et ajakirjanikud püüavad alati hästi tööd teha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing