Sirje Niitra • 18. veebruar 2004 kell 10:08

Eesti Raudtee investeerib tänavu 665 mln kr

Sel aastal planeerib Eesti Raudtee investeerida kokku 665 mln kr, sellest infrastruktuuri 324 miljonit krooni.

Suuremateks projektideks, kuhu raha on kavas paigutada, on ballasti puhastus (75 mln kr), tõsteremont (49 mln kr), Narva jaamateede pikendus koos turvanguosaga (64 mln kr), liiprivahetus (20 mln kr), CTC (rongide tsentraalse juhtimise süsteem) projekt (17 mln kr), magistraalside ehitus (11 mln kr) ja teerajatiste remont (9 mln kr). Lisaks investeerib ettevõte veeremi kapitaalremonti 87 mln kr. Jätkub ka tsisternvagunite soetamine: 500 vagunit läheb maksma kokku 195 mln kr.

Eelmisel aastal investeeris Eesti Raudtee 497 mln kr, ehkki plaanis oli 771 mln kr. Ka infrastruktuuri investeeringute mahuks kujunes plaanitud 339 mln kr asemel 256 mln kr. Ettevõtte infojuhi Margus Värava sõnul investeeriti ettenähtust vähem seetõttu, et Narva linnavõimud jätsid jaamateede pikendamise detailplaneeringu kooskõlastamata. Sellele lisaks mõjutas investeerimisprogrammi täitmist soetatud vagunite hiline kohalejõudmine: need hakkasid Eestisse saabuma alles eelmise aasta lõpus ja saabuvad siiamaani.

2004. aasta müügituluks prognoosib ettevõte 1992 mln kr, mis on 255 mln kr rohkem kui eelmisel aastal

Hetkel kuum