Euroopa Komisjon jagab aastatel 2007-2013 ühtekuuluvusfondist 336 miljardit eurot

19. veebruar 2004, 13:34

Eile kolmandat majandusliku ja sotsiaalse ühtekuuuluvuse aruannet esitlenud Euroopa Komisjon jagab aastatel 2007-2013 336 miljardit eurot.

336 miljardi euro suurune finantspakett läheb jagamisele liikmesriikide vaesemate regioonide vahel eesmärgiga tõsta ELi konkurentsivõimet, rääkisid tänasel pressibriifingul Euroopa Komisjoni delegaadid.

2007. aastal langeb ühtekuuluvuspoliitika raskuskese Ida-Euroopasse. 25 liikmesriigiga Euroopa Liidus hakkab 116 mln elanikku (25% kogurahvastikust) elama piirkonnas, kus SKT inimese kohta jääb alla ühenduse keskmisest.

Aruandes esitletud ühtekuuluvuspoliitika uus struktuur keskendub kasvu ja töökohtade loomisele nõrgemalt arenenud piirkondades, regionaalse konkurentsivõime ja töökohtade loomise toetamisele ning territoriaalse koostöö arendamisele Euroopas.

Esialgse ettepaneku järgi kulutatakse umbes 78% 338 miljardist eurost 'lähendamise' prioriteedile, 18% regionaalsele konkurentsivõimele ja tööhõivele ning 4% Euroopa territoriaalsele ühtekuuluvusele.

Ühtekuuluvusfondi eelarveprojekt läheb peatselt hääletusele Euroopa Parlamenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing