Peeter Stamberg • 25. veebruar 2004 kell 7:36

USA aktsiaturgudel: Dow viiendat päeva miinuses

USA aktsiaturud algas see nädal langustega, Dow Jonesi tööstuslikule keskmine langes eile viiendat päeva järjest.

Esmaspäeval tegi tugeva languse läbi peamiselt tehnoloogiaettevõtete aktsiaid sisaldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>lõpetas päeva 1,5 protsenti madalamal kui reedel. Eile lisandus langusele veel 0,10 protsenti ja indeks maandus 2005,44 punktile.

Liideraktsiaid sisaldav Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI>lõpetas esmaspäeval 0,09 protsenti miinuses, eile langes 30 liideraktsiat sisaldav indeks 0,41 protsenti, 10566,37 punktini. Päeva esimesel poolel liikus indeks ka plussis. Suurim langeja indeksid oli Walt Disney? aktsia <GR#US.DIS>, mille hind kukkus 3 protsenti, 25,96 dollarile.

Eile valmistas pettumust turuosalistele oodatust nõrgem tarbijausaldusindeks, mille väärtus oli väikseim alates oktoobrist. Tarbimine on aga peamine USA majanduskasvu vedaja.

Kauplejad ütlesid CBS MarketWatchile, et turul tegutsevad kahte liiki investorid: ühed kes ei ole varasema langeva turu kartuses kogu oma raha veel aktsiatesse paigutanud ning teised, kes võtavad juba möödunud aasta kiirest tõusust kasumeid. Viimastel päevadel on seega ülekaalus olnud varem tekkinud kasumite realiseerijad.

Oodatust paremad majandustulemused avaldanud Home Depoti aktsia <GR#US.HD>kerkis 1,72 protsenti, 35,99 dollarile.

Hetkel kuum