Tartu mänguasjamuuseum jälle avatud

ÄP 12. märts 2004, 00:00

Avamispeol tutvustatakse muuseumi, süüakse torti, meisterdatakse ning saadakse osa lõbusatest ülesastumistest. Päevale lisavad hoogsust väikesed laululapsed, Eesti parim mustkunstnik Tõnu Ojavee, Viljandi nukuteater ning Juhani Püttsepp looga ?Nukk Anni seiklustest rollingute ümbermaailmareisil?.

Tartu mänguasjamuuseum on tegutsenud kümme aastat ning muutunud perede ja lastegruppide jaoks üheks armastatuimaks külastuskohaks Lõuna-Eestis.

Mänguasjamuuseum eksponeerib nukke ja mänguasju, millega Eestis on mängitud viimase saja aasta jooksul, samuti on väljas teiste maailma rahvaste suveniirnukud.

Nüüdsest pakutakse lastele ja ka täiskasvanutele põnevat vaatamist ning rohkelt tegutsemisvõimalusi spetsiaalselt muuseumi jaoks renoveeritud 18. sajandist pärinevas maalilises puuhoones Tartu vanalinna südames. Lisaks mängulisele ja mitmeid käed-külge võimalusi pakkuvale püsiekspositsioonile hakkab uues hoones tegutsema ka Eesti muuseumide puhul ainulaadne mängutuba, kus lapsed saavad meisterdada, kostüüme selga proovida, lasteraamatuid lehitseda ning palju erinevaid mänge mängida.

Uue mänguasjamuuseumi avamispeo täpne päevakava on väljas muuseumi kodulehel www.mm.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing